Hlavní obsah

Nejnebezpečnější celebritou na internetu je Avril Lavigne

Avril Lavigne je nejnebezpečnější celebritou na internetu. Podle výrobce bezpečnostního softwaru McAfee totiž vyhledávání stránek na základě hesla „Avril Lavigne” přináší zvýšené riziko zavirování počítače nebo mobilu.

Foto: Petr Horník, Právo

Avril Lavigne

Článek

Kalifornská firma už pojedenácté sestavila žebříček nejnebezpečnějších jmen známých osobností z hlediska počítačové bezpečnosti. V čele je Lavigne, neboť zadání jejího jména do vyhledávače představuje pro uživatele internetu pravděpodobnost 14,5 procenta, že narazí na škodlivý software. Při zadání řetězce slov "Avril Lavigne free mp3" odkazuje dokonce každý pátý výsledek vyhledávání na nebezpečné weby.

Druhou nejrizikovější populární osobností je pro uživatele internetu americký zpěvák Bruno Mars, jenž představuje hrozbu v 13,4 procenta vyhledaných odkazů.

Foto: Profimedia.cz

Bruno Mars

Poté, co se loni v čele žebříčku umístila herečka Amy Schumerová, skončily letos v první desítce pouze osobnosti ze světa populární hudby. McAfee to vysvětluje výrazným růstem hudebního trhu v loňském roce. Když umělci vyrážejí na turné a vydávají nová alba a písně, roste poptávka po nových informacích o těchto zpěvácích, tvrdí firma. Není ale jasné, proč je na prvním místě žebříčku právě Lavigne, která své zatím poslední album vydala před čtyřmi lety.

V první desítce celebrit přitahujících viry se umístili také Carly Rae Jepsenová, Zayn Malik, Celine Dionová, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perryová a Beyoncé.

Reklama

Výběr článků

Načítám