Hlavní obsah

Počet internetových blogů v Česku letos stoupl o pětinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet internetových stránek s příspěvky autora, tzv. blogů, se letos zvýšil o 18 procent. Na nejrozšířenější platformě Webnode jich v Česku v prvním pololetí vzniklo 12 500, celosvětově 210 000. Webnode to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

K popularitě blogů přispívá rostoucí počet mladých lidí, kteří chtějí sdílet se svým okolím informace o své činnosti nebo svém životě. Většinou se inspirují u fungujících blogů, jejichž autoři vyrostli v tzv. influencery a mohou se svým koníčkem plnohodnotně živit. Svědčí o tom to, že podle statistik Webnode je nejoblíbenějším tématem právě osobní blog. Velmi oblíbené jsou také sportovní blogy, blogy o bydlení a zdravém životním stylu.

"Stále více blogů vzniká i proto, že mladí lidé jsou s technologiemi srostlí, nebojí se jich a blog jim přijde jako přirozený způsob, jak oslovovat své okolí. Naše šablony jsou velmi jednoduché, nemusí se jich bát ani ti, kdo nejsou technologicky zdatní, k založení stránek není potřeba programátor a vše je hotové za několik minut," uvedl generální ředitel společnosti Webnode Josef Hos.

V Česku na platformě Webnode funguje přibližně 2,9 milionu webových stránek. V roce 2018 jich přibylo přibližně 200 000. Vedle blogů vznikají nejčastěji internetové obchody nebo firemní prezentace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám