Hlavní obsah

Facebook řeší velký výpadek. Problémy má WhatsApp, Instagram i Messenger

Novinky, mif
Aktualizováno

Velký výpadek postihl ve středu odpoledne sociální síť Facebook a další služby, které patří do portfolia tohoto internetového gigantu. Problémy s nedostupností služeb WhatsApp, Instagram či Messenger hlásili uživatelé z různých koutů světa. Ještě po 23. hodině středoevropského času se nepodařilo situaci vyřešit.

Foto: downdetector.com

Mapa zemí, kde měli lidé nejčastěji problémy s přístupem k Facebooku a dalším službám této sociální sítě (3. července 2019).

Článek

První uživatelé začali podle serveru DownDetector hlásit problémy s dostupností služeb Facebooku už po 15. hodině středoevropského času. Právě stránky DownDetector monitorují to, zda jsou nejznámější internetové servery v provozu.

Po 16. hodině začal počet hlášení dramaticky přibývat, pohyboval se v řádech jednotek tisíc. Uživatelé si nejčastěji stěžují na to, že nefunguje nahrávání obrázků, případně se služby načítají pomalu či nekorektně. Výjimkou nicméně není ani to, že nejdou v některých částech světa spustit vůbec.

Výpadek se týká i Česka

Problémy jsou globálního charakteru, nicméně nejčastěji hlášení pochází hlavně z Evropy a Severní Ameriky. Některým uživatelům nefungují služby ani v Česku.

Je nicméně možné, že někteří tuzemští uživatelé problémy nezaznamenali. Záleží totiž na tom, které servery Facebooku zrovna jejich přístroje obsluhují.

„Někteří uživatelé a podniky mají potíže s nahráváním a posíláním obrázků, videí a dalších dat. Velmi se omlouváme za způsobené problémy, na nápravě usilovně pracujeme,“ stojí v oficiálním prohlášení Facebooku.

Co přesně nedostupnost služeb způsobilo, zatím není jasné. Otazník visí také nad tím, kdy se podaří jednotlivé služby opět zcela zprovoznit, neboť ještě po 23. hodině stránky DownDetector informovaly o tom, že dotčené služby se stále potýkají s výpadky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám