Hlavní obsah

Dvě pětiny Čechů se v práci neobejdou bez internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvě pětiny Čechů (43 procent) jsou při své práci závislé na internetu. Dalších 22 procent internet v práci potřebuje, ale dokázali by se bez něj obejít. Vyplývá to z květnového průzkumu agentury STEM/MARK.

Foto: Carolyn Thompson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Internet v práci nepotřebuje ani nepoužívá 15 procent Čechů, z toho 1,6 procenta respondentů uvedlo, že v práci internet nevyužívají i přesto, že by se jim hodil.

Bez internetu by nedokázalo svou práci vykonávat 61 procent lidí s vysokoškolským vzděláním, potažmo polovina lidí s maturitou. Naopak internet v práci nepotřebuje 28 procent respondentů se základním vzděláním.

Nejvíce lidí se v práci bez internetu obejde v nejmenších obcích, a to zejména v Libereckém (33,3 procenta) a Zlínském (28,6 procenta) kraji. Naopak 11,5 procenta Jihočechů uvedlo, že internet v práci nepoužívají, přestože by se jim hodil. Nejvíce na internetu závisí práce Pražanů (63 procent) a poté lidí žijících v obcích s 20 000 až 99 000 obyvateli (55,8 procenta).

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám