Hlavní obsah

Programátoři Pythonu se letos sejdou v důlním komplexu Hlubina

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Česká vývojářská komunita letos uspořádá další ročník konference PyCon CZ, tentokrát se však přestěhuje z Prahy do Ostravy. Odborné přednášky a praktické workshopy věnované vývojářskému jazyku Python budou probíhat v důlním komplexu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice.

Foto: repro cz.pycon.org

Pozvánka na konferenci PyCon CZ

Článek

Konference PyCon CZ se letos uskuteční od pátku 14. do neděle 16. června.

Vstupenky jsou již v prodeji – základní stojí 1900 Kč, VIP vstup pak 4000 Kč. Organizátoři nicméně upozornili, že uvedené ceny platí pouze do 25. května. „Doporučujeme s koupí lístků neváhat, v loňském roce bylo vyprodáno,“ podotkli organizátoři.

Mezi hlavními osobnostmi, na které se mohou návštěvníci letošního ročníku těšit, budou například Jackie Kazil, Karla Fejfarová, Christian Barra, Petr Viktorin a další.

„Z přednášek se můžete těšit například na úvod do vyhledávání, kde se od Nicka Langa dozvíte, na jakém principu funguje hledání ve velkém množství informací. Pokud vás někdy zajímalo, jak funguje rozpoznání obličeje ve filtrech na Snapchatu nebo Facebooku, Gabriel Bianconi vám pomůže pochopit některé ze základních principů počítačového vidění a strojového učení. Celkem vám můžeme nabídnout více než 30 přednášek a zajímavých témat,“ stojí v pozvánce.

Programování pro normální smrtelníky

„Na rozdíl od jiných IT konferencí se zaměřujeme také na běžné smrtelníky, kteří se chtějí programování od nuly naučit. Snažíme se lidem ukázat, že programování není magie, ale spíš zábava a s nadšením se může k cíli dopracovat každý,“ uvedli organizátoři.

Na workshopech se podle nich naučíte například vizualizovat data na mapě nebo snadno stahovat data z internetu, vytvořit jednoduché GraphQL API nebo jak správně a efektivně vizualizovat data pomocí populárních Python knihoven.

Jazyk Python používá celá řada firem. Vedle společnosti Seznam.cz, která je letos jedním z platinových partnerů konference, například také Google, Dropbox, Instagram, Walt Disney, NASA nebo Spotify. „Mezi další významné české společnosti používající Python pak patří například ČNB, Český Rozhlas, Národní knihovna nebo Kiwi.com,“ zdůraznili organizátoři.

V posledních letech se Python šíří i díky jeho vhodnosti pro analýzu dat a jednoduchosti při programování i jinak složitých úloh z dnes tak populárních oblastí jako jsou big data či strojové učení, kdy se vývojář může soustředit na řešenou úlohu, a ne specifika programovacího jazyka.

Více se o konferenci dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám