Hlavní obsah

Mobil jako nezbytná výbava lyžaře? Tisíce lidí si plánovaly trasu pomocí aplikace Mapy.cz

Novinky, mif

Hůlky, lyže, přilba a také mobilní telefon. To jsou věci, bez kterých se evidentně lyžaři a běžkaři neobejdou. Ukazují to data portálu Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam.cz. Podle něj během této zimy dramaticky přibylo lidí, kteří plánují své trasy prostřednictvím smartphonu.

Foto: Mapy.cz

Portál Mapy.cz

Článek

Mapy.cz nabízí zimní mapu, ve které dokonce lidé mohou vidět, jak prudká je sjezdovka. A to evidentně lyžaře láká. Zimní mapu si zobrazilo od prosince 2018 do února 2019 v průměru 13 tisíc lidí denně.

„Naše data dále ukazují, že si lidé oblíbili hledat trasy přímo v aplikaci v jejich telefonu, konkrétně 25 %, což je v řeči čísel o 8 % více než vloni,“ prohlásil Jan Kunz, produktový manažer služby Mapy.cz.

Nejexponovanějším dnem hledání byl přitom ve sledovaném období pátek 11. ledna.

Pomocí funkce Stopař lidé za stejnou dobu zaznamenali bezmála 8500 běžeckých aktivit a 40 % z nich zdolalo trasu dlouhou mezi 5 až 15 kilometry. „Průměrná doba, kterou lidé na lyžích strávili, se pak pohybuje od jedné hodiny do tří,“ konstatoval Kunz.

Táhla hlavně Morava

Zajímavé je také to, že za sjezdovým lyžováním táhla letos hlavně Morava. „Důkazem je 400% nárůst zobrazení oproti loňskému roku, který zaznamenala turistická aplikace Mapy.cz u Skiareálu Olešnice na Moravě. Trojici nejhledanějších skiareálů doplňuje Sportrelax centrum Monínec ve Středočeském kraji a Skiareál Bílá v Moravskoslezském kraji,“ uzavřel produktový manažer.

Mapy.cz primárně slouží k vyhledávání atraktivních míst v okolí, zároveň tento server poskytuje tipy na zajímavé výlety pěšky, na kole nebo autem. Nechybí ani doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Více se o zimních mapách dozvíte v našem dřívějším článku.

Reklama

Výběr článků

Načítám