Hlavní obsah

Buďte na sociálních sítích vlídní, vyzvala britská královská rodina

– Londýn

Britská královská rodina vydala tento týden pravidla chování pro ty, kdo ji sledují na sociálních sítích. Vyzývá v nich k vlídnosti a varuje, že nevhodný obsah může ohlásit policii. Podle agentury Reuters tak reagovala na rostoucí počet urážlivých komentářů, jimiž uživatelé na sociálních sítích častují těhotnou manželku prince Harryho Meghan nebo jeho švagrovou vévodkyni Kate.

Foto: Pool, Reuters

Královna Alžběta II.

Článek

"Žádáme všechny, kdo se zapojí do našich kanálů na sociálních sítích, aby projevili zdvořilost, vlídnost a respekt vůči všem členům naší komunity na sociálních sítích," cituje agentura z pravidel chování, která společně vydaly Buckinghamský a Kensingtonský palác a palác Clarence House.

Komentáře týkající se královské rodiny podle těchto pravidel nemají být pomlouvačné, nemravné či urážlivé. Nesmějí ani diskriminovat na základě rasy, pohlaví, náboženství, národnosti, sexuální orientace a dalších kritérií. Jejich obsah musí rovněž tematicky souviset se zveřejněným příspěvkem.

Foto: Charlotte Graham, ČTK/AP

Princ Harry a vévodkyně Meghan

O porušení protokolu rozhodne palác

O tom, zda byl nový protokol porušen, rozhodne palác. Příspěvek pak může skrýt či smazat a provinilce může do budoucna zablokovat. V krajním případě komentář ohlásí policii.

Účet britské královské rodiny sleduje na Twitteru zhruba 3,87 milionu uživatelů, dalších asi 1,69 milionu sleduje twitterový profil Kensingtonského paláce.

Na sociálních sítích se v poslední době množí agresivní komentáře, kterými někteří uživatelé útočí hlavně na manželku prince Williama vévodkyni Kate a na ženu prince Harryho vévodkyni Meghan. Objevily se také výhrůžky či surové hádky mezi dvěma tábory fanoušků, kteří si říkají Tým Kate a Tým Meghan.

Reklama

Výběr článků

Načítám