Hlavní obsah

Facebook bude blokovat informace o výrobě zbraní na 3D tiskárnách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Facebook se rozhodla odstranit ze své sociální sítě veškerý obsah vztahující se k výrobě zbraní na trojrozměrných tiskárnách. Oznámila to agentura Reuters. Firma rovněž hodlá upřesnit svá pravidla o šíření informací týkajících se zakázaných předmětů.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"V souladu s našimi zásadami odstraňujeme instrukce vztahující se k využití 3D tiskáren pro výrobu střelných zbraní," uvádí se v prohlášení. Zatím podle Reuters není jasné, zda jde pouze o likvidaci jednotlivých informací nebo celých účtů a stránek.

Soubory potřebné ke zhotovení zbraně s použitím technologie 3D tisku se na internetu objevily už před pěti lety, ale americké úřady jejich šíření zakázaly. Firma Defense Distributed, která soubory uživatelům poskytla, rozhodnutí zažalovala a letos v červnu byl po mimosoudní dohodě zákaz zrušen.

V červenci ovšem generální prokurátoři osmi amerických států podali žalobu na vládu USA za souhlas s veřejnou distribucí kontroverzních informací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám