Hlavní obsah

Toshiba a Western Digital urovnají spor o divizi čipů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská společnost Toshiba Corp. a americká firma Western Digital Corp. se v zásadě dohodly na urovnání sporu ohledně plánu japonské firmy prodat její čipovou divizi. Finální dohoda by měla být oznámena tento týden. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle jednoho ze zdrojů správní rada japonského konglomerátu schválila rámec dohody o urovnání již minulý týden ve středu.

Western Digital je partnerem Toshiby v její hlavní továrně na výrobu polovodičů a byl jedním ze zájemců o divizi Toshiby v aukci. Hrozba, že Western Digital zablokuje dohodu, byla považována za hlavní překážku v plánovaném prodeji divize konsorciu vedenému Bain Capital za 18 miliard USD (391 miliard Kč).

Podle urovnání, o kterém se jedná, by Western Digital měla zrušit arbitráž, která se snaží zastavit prodej, výměnou za to, že Toshiba umožní firmě investovat do nové výrobní linky na výrobu vyspělých paměťových čipů flash, která má být spuštěna příští rok, uvedly zdroje. Mluvčí Toshiby řekl, že firma je otevřena urovnání, neposkytl však žádné další informace, včetně těch o jednání správní rady. Western Digital se ke zprávě odmítla vyjádřit.

Toshiba byla nucena nabídnout divizi k prodeji, aby získala peníze na pokrytí finančních ztrát způsobených bankrotem americké jaderné divize Westinghouse. Divize je druhým největším producentem čipů NAND na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám