Hlavní obsah

Umělá inteligence láká. Adastra koupila polovinu českého podniku Blindspot Solutions

Technologická společnost Adastra Group koupila 50procentní podíl v české firmě Blindspot Solutions, která se specializuje na oblast umělé inteligence a strojového učení. Adastra tak chce posílit v oblasti informačního managementu a digitalizace. Uvedli to dnes zástupci společnosti v tiskové zprávě. Cenu nesdělili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Blindspot Solutions funguje čtyři roky. Firma podporuje jak startupy, tak zavedené korporace v České republice i v zahraničí. Spolupracuje například s německou společností TÜV SÜD, s americkým startupem LookingGlass, českými Social Bakers či dánskou společností Logpoint nebo italskými DF Labs. Blindspot letos meziročně zdvojnásobila svůj obrat a má 25 zaměstnanců. Po akvizici plánuje řady svých expertů dále rozšiřovat.

„Spojení s Blindspot Solutions je pro nás velkým krokem do budoucnosti. Nyní máme komplexní portfolio služeb, které pomohou našim klientům stát se leadery ve svém oboru v nadcházející digitální revoluci,“ uvedl ředitel Adastry Pavel Kysela.

Češi chtějí konkurovat světovým korporacím

Podle jednoho ze zakladatelů Blindspotu Michala Pěchoučka chce firma konkurovat světovým korporacím, které v Evropě vytvářejí stovky nových pozic zaměřených na strojové učení.

„Spojení s Adastrou nám dává nejen možnost obohatit naše portfolio zákazníků o významné hráče, ale hlavně ještě více posiluje naše ambice vytvořit v rámci regionu unikátní pracoviště zaměřené na umělou inteligenci a strojové učení,“ dodal Pěchouček.

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která vznikla v roce 2000. Zaměřuje se na zpracování dat, jejich analýzu a budování datových skladů, Internet věcí (IoT), umělou inteligenci a vývoj mobilních aplikací. Zaměstnává 1500 konzultantů ve 12 kancelářích a její loňský obrat dosáhl 2,3 miliardy korun.

Co je internet věcí?
Za zkratkou IoT (Internet of Things, česky internet věcí) se skrývá označení pro chytré přístroje, které jsou schopny připojovat se na internet a komunikovat mezi sebou prostřednictvím této celosvětové počítačové sítě. Typicky jde například o zařízení, která umožňují sledování či ovládání některých funkcí na dálku. Připojit se k nim je možné prostřednictvím chytrého telefonu nebo počítačového tabletu přes internet, i když je uživatel na druhém konci planety. Celosvětovou počítačovou síť mohou tímto způsobem využívat nejrůznější rekordéry, meteorologické stanice, ale klidně také chytré žárovky, u kterých je možné upravovat teplotu světla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám