Hlavní obsah

Chytré mohou být už i polštáře

Novinky, rim

Držet krok se zdravým životním stylem nám v blízké době nebudou pomáhat jen nejrůznější sporttestery, chytré hodinky či fitness doplňky. Označení „chytré“ si brzo připíšou také polštáře schopné simulovat východ slunce, monitorovat náš spánek nebo třeba pouštět oblíbenou hudbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Jedním z miliónových nápadů je chytrý polštář Sunrise Smart PillowVideo: Kickstarter

 
Článek

Důvody vzniku chytrých polštářů zvaných Sunrise Smart Pillow si podle tvůrců žádá dnešní doba. „Žijeme v uspěchané době a zapomínáme na nejdůležitější část našeho dne – spánek,“ představil myšlenku nového projektu Jacob, produktový designér tohoto chytrého polštáře.

„Studie přitom ukazují, že vzbudit se v nesprávném spánkovém cyklu může mít stejně negativní účinky jako nejít spát vůbec. Všichni potřebujeme vstávat včas, ale způsob, jakým to děláme, je nepřirozený. A to se musí změnit,“ doplnil.

Tvůrci si vydělali milióny

Chytrý polštář si prostřednictvím projektu na serveru Kickstarter, který pomáhá nadšencům po celém světě získávat finanční prostředky na uskutečnění svých podnikatelských snů, objednalo již téměř 1500 lidí.

Foto: archív výrobce

Chytré polštáře

I když do konce kampaně zbývají víc než tři týdny, již dnes se na kontě tvůrců nachází bezmála pět miliónů korun, tedy čtyřnásobek částky požadované pro zahájení masové výroby. Už nyní je tak zřejmé, že se novinka bude skutečně vyrábět.

Cena jednoho chytrého polštáře je aktuálně v rámci crowdfundingové internetové kampaně 2500 Kč. Lze nicméně předpokládat, že ve volném prodeji se novinka objeví s vyšší cenovkou.

Dokáže simulovat východ slunce

Hlavní předností novinky má být dle tvůrců schopnost simulovat východ slunce, tedy nechat na vaše zavřená oční víčka působit pozvolna sílící červeno-oranžové světlo, a to po dobu pěti až třiceti minut. Na jeho základě by vaše tělo mělo přestat produkovat spánkový hormon melatonin, začít vytvářet hormon uvolňující energii a zajistit tak vaše přirozené vzbuzení.

Integrovaný chytrý budík spolu s monitoringem spánkového cyklu se pak postará o vzbuzení v tu správnou dobu zohledňující jak váš spánkový cyklus, tak nastavený čas. Proces buzení i usínání lze dále umocnit poslechem oblíbené hudby, zvuky přírody či přehráváním vybraných audioknih.

Mimochodem, polštář lze využít i jako lampičku při čtení. Stejně jako u valné většiny jiných chytrých zařízení je k jeho ovládání zapotřebí smartphone. Využít lze také kompaktní dálkový ovladač.

Foto: archív výrobce

Novinka se ovládá pomocí chytrého telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám