Hlavní obsah

Internet navštívilo v únoru poprvé více než sedm miliónů Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet návštěvníků internetu z ČR v únoru poprvé překonal sedmimiliónovou hranici a byl tak o 88 000 návštěv vyšší než v lednu. Včetně uživatelů ze zahraničí navštívilo české weby 8,8 miliónu návštěvníků. Největší nárůst zaznamenaly IT servery a weby zaměřené na mobilní a digitální technologie. Vyplývá to z měření NetMonitor.

Článek

Počet zhlédnutých stránek klesl o téměř 12 procent na 5,15 miliardy. Video na PC sledovalo 3,7 miliónu uživatelů, což představuje pokles o 1,4 procenta, počet přehrání se ale zvýšil o tři procenta na 135,5 miliónu.

Návštěvnost z mobilních telefonů se zvýšila o dvě procenta na 3,6 miliónu uživatelů. Ti si prohlédli 1,58 miliardy stránek, což znamená růst o devět procent. Videa na mobilu přehrával 1,07 miliónu uživatelů. Počet přehrání klesl o dvě procenta na 14,8 miliónu.

Z tabletů si weby prohlíželo 1,65 miliónu Čechů, tedy o 2,4 procenta víc než v lednu. Celkem si prohlédli 334,4 miliónu stránek a zhlédli 4,8 miliónu videí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám