Hlavní obsah

Seznam.cz přinese nový Email na jaře. Už nyní si ho může každý vyzkoušet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než měsíc mohli vybraní uživatelé testovat novou podobu Seznam.cz Emailu. Od středy si vylepšenou verzi může vyzkoušet kdokoliv. Stačí si v e-mailové schránce přepnout vzhled a okamžitě budou dostupné všechny nové vychytávky.

Foto: Seznam.cz

Nová podoba Seznam.cz Emailu

Článek

„Každý zájemce si může nový Email vyzkoušet přepnutím přímo ze své schránky. Samozřejmě bude možné se k původní verzi zase vrátit,“ uvedl David Finger, produktový manažer služby Seznam.cz Email.

Podle něj bychom se finální verze měli dočkat už letos na jaře. „Testovací fáze testování potrvá přibližně další dva měsíce, během kterých budeme pokračovat v úpravách. Následně novinku přepneme všem lidem trvale. Zároveň každý nový účet založený ode dneška dál, už bude automaticky mít jen novou podobu,“ konstatoval Finger.

Foto: Seznam.cz

Nová podoba Seznam.cz Emailu

Foto: Seznam.cz

Nový Seznam.cz Email

Ten se zároveň pochlubil tím, že novou verzi dosud vyzkoušelo už na deset tisíc lidí. Ti si prý nejčastěji pochvalovali možnost psát zprávy v samostatném okně, které umožňuje psaní kdykoli přerušit a vrátit se k němu později, či vyšší rychlost samotné schránky.

Desktopová verze nového Emailu totiž pracuje na technologickém podvozku, díky kterému má celé rozhraní celkově menší datový objem. V praxi je tedy rychlejší.

Z dalších vylepšení se sluší vyzdvihnout především přehlednost levého panelu, kde jsou k dispozici funkce pro třídění pošty a adresář. „Na základě zpětné vazby bylo možné také zapracovat změny, které lidé během testování v labu v nové verzi z té staré postrádali. Jednalo se zejména o možnost nastavení potvrzení o doručení zprávy nebo o zlepšení čitelnosti v responzivní verzi,“ podotkl produktový manažer.

Do testování se zapojili i lidé nevidomí. „Díky tomu víme, na čem ještě potřebujeme zapracovat tak, aby byla služba lépe přístupná například pomocí odečítače obrazovky. V současnosti pracujeme zejména na větší podpoře práce v rámci schránky pouze za využití klávesnice,“ doplnil Finger.

Foto: Seznam.cz

Nabídka na vyzkoušení nového Emailu se zobrazuje v liště podél horní obrazovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám