Hlavní obsah

CES 2017: Fanoušci moderní techniky zaplavili Las Vegas

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Ve čtvrtek se oficiálně otevřely brány největšího světového veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES) pro širokou veřejnost. Některé novinky jsou však již nyní známé díky novinářským dnům, jež se konaly již od úterního večera.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Las Vegas odstartoval veletrh CESVideo: AP

 
Článek

Hlavní část výstavy se bude odehrávat v Las Vegas Convention Center, přičemž brány veletrhu zůstanou otevřeny až do neděle.

Letošní ročník je pro organizátory výjimečný, první veletrh CES se totiž konal přesně před 50 lety. Kulatiny se budou podle prvních zpráv slavit především příchodem celé řady zajímavých novinek – na akci by měly být k vidění desetitisíce nových produktů.

Kromě nových tabletů a počítačů budou k vidění na výstavní ploše také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Podle doposud zveřejněných plánů navštíví až do neděle CES 2017 na 50 tisíc profesionálů ze zhruba 150 zemí světa. Největší akce svého druhu bude hostit vystavovatele z 57 zemí, což představuje devítiprocentní nárůst proti CES 2016.

Revoluční novinky

CES je jedním z nejstarších amerických veletrhů, který je věnovaný moderní technice. V Las Vegas se pořádá už od roku 1967. Za dobu konání zde bylo představeno několik zásadních technických inovací. V roce 1970 videorekordér, v roce 1996 formát DVD, v roce 2001 si pak návštěvníci mohli poprvé vyzkoušet televizní konzoli Xbox od Microsoftu.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA.

V tabulce níže naleznete novinky, které byly doposud na veletrhu CES 2017 k vidění. Přehled těch nejzajímavějších novinek z loňského ročníku si pak můžete projít v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám