Hlavní obsah

Vybudoval miliardové impérium. Po 20 letech přenechává své místo mladším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel americké technologické společnosti Cisco Systems John Chambers v létě po více než 20 letech odejde z funkce. Nahradí ho viceprezident podniku Chuck Robbins. Informovala o tom firma, která je největším světovým výrobcem routerů, přepínačů a dalších zařízení potřebných pro fungování internetu.

Foto: Cisco

John Chambers

Článek

Začátkem roku 2000 se společnost Cisco na krátkou dobu stala nejhodnotnějším podnikem na světě, když její tržní hodnota překročila 500 miliard dolarů. Později však byla firma zasažena splasknutím bubliny vysokých cen akcií internetových podniků, napsal na svých webových stránkách list The Wall Street Journal.

Foto: Cisco

Chambers objímá devětačtyřicetiletého Robbinse (vpravo) krátce poté, co oznámil jeho nový post.

Pětašedesátiletý Chambers patří mezi nejdéle sloužící generální ředitele v Silicon Valley. Do čela společnosti Cisco se postavil v lednu 1995. Roční tržby podniku se pod jeho vedením postupně vyšplhaly z tehdejších 1,2 miliardy dolarů na loňských 48 miliard dolarů.

Devětačtyřicetiletý Robbins vystřídá Chamberse ve funkci ředitele 26. června. Chambers však bude ve firmě i nadále působit, a to jako výkonný předseda správní rady. Robbins do společnosti nastoupil v roce 1997, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám