Hlavní obsah

Poplatky za satelitní televizi Skylink a CS Link výrazně podraží

Satelitní televize Skylink a CS Link od dubna zvýší v ČR i na Slovensku servisní poplatek. Pravidelná měsíční platba pro zákazníky v Česku stoupne ze 33 Kč na 55 korun a zvýší se i jednorázové platby na jeden a dva roky. Firma M7 Group, která služby provozuje, to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: repro skylink.cz

Internetové stránky společnosti Skylink

Článek

Roční poplatek se od dubna zvýší ze 498 Kč na 935 korun a poplatek na 24 měsíců stoupne z 899 korun na 1485 Kč. Cenově nejvýhodnější variantou podle zástupců M7 zůstává pravidelná měsíční platba prostřednictvím služby SIPO nebo inkasa z účtu.

Podobně se zvýší i ceny na Slovensku. Měsíční poplatek vzroste z 1,2 eura na dvě eura, roční z 19,2 na 34 eur a dvouletý z 34,9 na 54 eur.

„Hlavním důvodem jsou vyšší náklady na zajišťování příjmu rostoucího počtu programů, jejich distribuci ve vyšší obrazové kvalitě a rozšíření péče o zákazníky," uvedl mediální zástupce firmy Marek Němec. Například počet programů v základní nabídce se od zavedení poplatku zvýšil o 16.

Nové podmínky se budou jednotlivých zákazníků týkat postupně, v závislosti na datu splatnosti servisního poplatku pro danou dekódovací kartu, které lze ověřit na skylink.cz.

ČTÚ udělil pokutu 15 miliónů korun

Skylink a CS Link naposledy zvyšovaly ceny v minulém roce. Servisní poplatek si poskytovatel služeb začal účtovat v roce 2012. Kvůli nedostatečnému informování zákazníků a klamavé reklamě tehdy firma dostala od ČTÚ pokuty celkem 15 miliónů Kč. [celá zpráva]

CS Link a Skylink měly na začátku minulého roku v Česku a na Slovensku 2,5 miliónu zákazníků. Základní programová nabídka Digital / Digital HD, přístupná pro dekódovací karty s uhrazeným servisním poplatkem v současnosti obsahuje 48 programů, z toho 12 ve vysokém rozlišení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám