Hlavní obsah

Lidé se v říjnu zajímali o volby, Eurojackpot i Velkou pardubickou

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádková výhra v Eurojackpotu, komunální a senátní volby, ale také dostihová událost roku – Velká pardubická. To všechno byla témata, o která se lidé zajímali v říjnu na internetu. Vyplývá to ze statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„Být miliardářem a až do konce života si jen užívat je sen mnoha z nás. Začátkem října odstartovala v České republice loterie Eurojackpot, ve které se tento sen může stát skutečností. Nelze se divit, že se lidé o losování čísel a o pravidlech této losovačky s pohádkovou výhrou chtěli na internetu dozvědět co nejvíce,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Podle něj se velkému zájmu na internetu těšily také komunální a senátní volby, ve kterých o hlasy voličů usilovalo rekordních 234 tisíc kandidátů bojujících o zhruba 70 000 míst. Stranou však nezůstaly ani sportovní události.

Říjen poznamenaly i smutné události

„V roce 1874 odstartovala první Velká pardubická. Letos proběhl její 140. ročník a v sekci Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce se umístila ve Skokanech českého internetu na prvním místě. Smutný odkaz na tuto stále více populární akci, kam letos dorazilo přes 30 tisíc lidí, nalezneme ještě v rubrice Ostatní. Zde bylo nejhledanějším slovním spojením Zulejka kobyla, která po pádu na Taxisově příkopu zemřela,“ podotkl Šumanský.

„Letošní říjen bude také spojován s odchodem velkých jmen. Hned první tři místa v kategorii Osobnosti obsadili umělci, kteří odešli do hereckého nebe – Jan Schánilec, Nina Jiránková a Pavel Landovský,“ uzavřel PR specialista společnosti Seznam.cz.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v říjnu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – říjen 2014
Osobnosti
1.Jan Schánilec
2.Nina Jiránková
3.Pavel Landovský
4.Robert Sedláček
Praktické dotazy
1.Výhry Eurojackpot
2.Změna času
3.Český statistický úřad
4.Úplněk v říjnu
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Velká pardubická
2.SIGNAL festival Praha
3.Turnaj mistryň 2014
4.Vodní show Vltava
TV pořady, filmy, seriály
1.Prostřeno 22. 10. 2014
2.Čert ví proč
3.Vinaři online
4.Stopy života

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám