Hlavní obsah

Nové Sreality.cz nabízejí přehlednější a rychlejší vyhledávání

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz spustila minulý týden novou verzi svého realitního serveru Sreality.cz. Stejně jako u řady dalších služeb české internetové jedničky přibyla možnost pohodlného vyhledávání na mapě. Inovací, na kterých se podíleli i samotní návštěvníci, je na tomto serveru daleko více.

Foto: Seznam.cz

Nové Sreality.cz

Článek

„Necelý měsíc měli uživatelé možnost testovat budoucí podobu realitního serveru Sreality.cz. Beta verze zaznamenala na 265 tisíc unikátních zobrazení. A díky všem připomínkám posbíraným ve zkušebním provozu došlo k řadě úprav,“ uvedla Lenka Pukančíková, produktová manažerka serveru Sreality.cz.

Hned na úvodní obrazovce naleznou návštěvníci přehled všech kategorií nabízených nemovitostí. Jedním kliknutím si tak mohou nechat zobrazit inzeráty bytů, domů, pozemků i ostatních nemovitostí.

Foto: Seznam.cz

Vzhled serveru Sreality.cz před a po zapracování uživatelských podnětů a dalších úprav během testování

„Během testování a také díky e-mailům od uživatelů jsme se rozhodli změnit systém tzv. kartiček. Ty měly původně ukazovat, jaký druh nemovitostí se aktuálně na Sreality.cz nejvíce hledá. Místo toho lidem na spodní části stránky zobrazíme 20 nejnovějších inzerátů (vždy pět z každé kategorie: byty, domy, pozemky a komerční),“ podotkl Jan Mertl, manažer Sreality.cz.

„Pro přihlášené uživatele je na hlavní stránce připravena řada dalších orientačních prvků, které jim usnadní hledání vysněného bydlení. Například se pomocí jednoho tlačítka mohou dostat na výsledky svého posledního hledání nebo se v případě uloženého filtru ihned po příchodu dozvědí, kolik nových inzerátů s jimi zvolenými parametry na Sreality.cz od jejich poslední návštěvy přibylo,“ doplnila Pukančíková.

Foto: Seznam.cz

Stejně jako u řady dalších služeb Seznamu jsou výsledky vyhledávání provázány s mapou.

Novinky na návštěvníky serveru čekají také v samotném výpisu inzerátů. „Mezi ty nejdůležitější patří například změna barvy titulku nabídky, kterou si uživatel už v minulosti prohlížel. Toto barevné odlišení se promítne i do mapové části. Nemělo by se tak stávat, že se lidé omylem dostanou do detailu nabídky, kterou si již dříve prohlíželi,“ konstatovala produktová manažerka serveru Sreality.cz.

„Přímo v detailu nemovitosti si lidé mohli vyzkoušet i možnost napsat poznámku s doplňujícími informacemi. Tato poznámka se nově propíše i do výpisu inzerátů. Na první pohled tak lidé uvidí, u jaké nemovitosti si poznámku nechali,“ uvedl Mertl.

Přestože nové Sreality.cz byly spuštěny teprve minulý týden, společnost Seznam pracuje již na dalších vylepšeních. „V blízké době se lidé mohou těšit například na filtrování nemovitostí dle stáří inzerátu, vkládání popisků k fotografiím při vkládání inzerátu, lepší rozlišení fotografií či možnost hledat nemovitost v okolí např. 15 km. Nebude samozřejmě chybět ani mobilní aplikace,“ uzavřela Pukančíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám