Hlavní obsah

Proč měl Zeman virózu? Sitkom Blaník reaguje na českou politickou scénu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru si v neděli na internetové televizi Stream.cz, kterou provozuje společnost Seznam, odbyl politický sitkom Blaník. Dílo režiséra Marka Najbrta vtipně reaguje na českou politickou scénu. Hned v prvním díle se lidé dozvědí, jak to bylo „ve skutečnosti“ s virózou prezidenta Miloše Zemana, nebo kdo stál za pádem někdejšího premiéra Petra Nečase.

Nový pořad na Stream.cz - BlaníkVideo: Novinky

 
Článek

„Už dlouho jsme hledali způsob, jak reagovat na politickou situaci v naší zemi. A protože skutečná moc se z velké části realizuje mimo politiku prostřednictvím oligarchů, lobbistů a jiných manipulátorů, napadla nás postava Blaníka. Je to člověk, který se v české politice s každým zná a je schopen ledacos zařídit. Je to čirý pragmatik, který se řídí heslem ‚náš zákazník, náš pán‘,“ uvedl Najbrt.

Právě kolem postavy Blaníka (Marka Daniela) se točí i celý první díl sitkomu. „První díl se točí kolem jeho narozenin, na které má pozvané všechny možné kamarády z politiky. Nikdo však nepřijde, takže Blaník v záchvatu sebelítosti rekapituluje, jak byl jeho poslední rok úspěšný a co všechno v české politice zařídil nebo ovlivnil,“ popsal děj režisér.

„Následující díly se už budou věnovat vždy jedné konkrétní kauze. Vzhledem k periodicitě seriálu budeme střídat maximálně aktuální díly s těmi, které jsou trochu nadčasovější - o tunelu Blanka, o prohibici v parlamentu...,“ podotkl.

Foto: Stream.cz

Marek Daniel v sitkomu Blaník

Nové díly Blaníku se na internetové televizi Stream.cz budou objevovat pravidelně každou neděli. Kromě Marka Daniela se v nich budou diváci potkávat také s Halkou Třešňákovou a Michalem Daleckým.

Deset nových pořadů na Stream.cz

Sitkom Blaník je jedním z deseti nových pořadů, který Stream.cz přináší v rámci jarní programové nabídky. Kromě něj se lidé mohou těšit například také na novou kulinářskou sérii Jídlo s. r. o. Romana Vaňka. Zábava pak na lidi čeká i v pořadech Virály týdne, AU!TOŠKOLA či Nezapomenutelní.  [celá zpráva]

„Věřit hlavně vlastnímu obsahu se nám vyplatilo. Našli jsme inspiraci, čas i peníze na další pořady, které dávají smysl. Věřím, že budou vyhovovat těm divákům, kteří si mezi pořady klasických televizí nevyberou. Myslím, že se můžeme hrdě prohlásit za tak trochu chytřejší televizi,“ uvedl Ladislav Veselý, manažer produktového týmu, který má Stream.cz na starosti.

Foto: Seznam.cz

Jarní programy na Stream.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám