Hlavní obsah

Vlaštovka ovládaná mobilem nadchla desítky tisíc lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápad s papírovou vlaštovkou, kterou je možné ovládat prostřednictvím chytrého mobilního telefonu, zaujal na internetu více než 21 tisíc lidí. Díky tomu se prostřednictvím serveru Kickstarter, který je využíván ke hledání financí pro začínající startupy, podařilo vybrat 24krát více peněz, než tvůrce na rozjetí masové výroby požadoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlaštovka ovládaná mobilem dokáže létat až 10 minut

 
Článek

Američan Shai Goitein chtěl původně vybrat 50 tisíc dolarů, tedy milión korun. Jeho nápad ale nakonec zaujal tolik lidí, že na jeho účtu přistála částka 1,2 miliónu dolarů (24,7 miliónu korun). Díky tomu by se zařízení PowerUp 3.0 mělo objevit na pultech obchodů ještě letos.

A jak to celé funguje? Základem je skutečně obyčejná papírová vlaštovka, která je doplněna nejrůznějšími součástkami. Vše ovládá řídicí jednotka umístěná na samotné špičce vlaštovky.

BEZ KOMENTÁŘE: Papírová vlaštovka ovládaná mobilem

Mezi křídly je pak umístěn motorek s vrtulí, který je k řídicí jednotce připojen pomocí úzké trubičky z karbonových vláken. V zadní části pak nechybí směrovka, díky níž je možné libovolně měnit směr letu. V telefonu se pak vlaštovka ovládá prostřednictvím speciální aplikace dodávané výrobcem.

PowerUP 3.0 získá během následujících týdnů každý, kdo přispěl částkou alespoň 30 USD (610 Kč). Za jakou cenu se novinka objeví ve volném prodeji, zatím výrobce neprozradil.

Foto: Shai Goitein

PowerUP 3.0

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám