Hlavní obsah

Nápad s papírovou vlaštovkou proměnil ve zlatý důl

Novinky, mif

Kouzlu papírových vlaštovek podlehl v mládí snad každý. Zamiloval si je i Američan Shai Goitein, který se však nyní snaží tento jednoduchý letoun posunout do zcela nové dimenze. Vymyslel totiž speciální modul, díky kterému je papírové vlaštovky možné ovládat chytrým telefonem. Nápad okamžitě zaujal tisíce lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Papírová vlaštovka ovládaná mobilem

 
Článek

Novinka nazývaná PowerUP 3.0 funguje velice jednoduše. Základem je skutečně obyčejná papírová vlaštovka, která je doplněna nejrůznějšími součástkami. Vše ovládá řídicí jednotka umístěná na samotné špičce vlaštovky. Její vrchní část je navíc zhotovena z průhledného plastu, takže na první pohled vypadá skutečně jako kokpit letounu.

Foto: Shai Goitein

PowerUP 3.0

Mezi křídly je pak umístěn motorek s vrtulí, který je k řídicí jednotce připojen pomocí úzké trubičky z karbonových vláken. V zadní části pak nechybí směrovka, díky které je možné libovolně měnit směr letu.

Celou tuto konstrukci je možné jednoduše nasadit na libovolnou papírovou vlaštovku, myslet je potřeba pouze na výrobcem stanovené rozměry. Po instalaci zařízení na vlaštovku je nutné provést spárování s chytrým telefonem prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlaštovka ovládaná mobilem dokáže létat až 10 minut

V telefonu se pak vlaštovka ovládá prostřednictvím speciální aplikace dodávané výrobcem. Možné je ovládat nejen zahýbání do stran, ale také otáčky motoru. Zabudovaná baterie by měla stačit na deset minut létání.

Na rozjetí masové výroby vybírá Goitein peníze prostřednictvím serveru Kickstarter. Přispělo mu už téměř 20 000 lidí, každý kdo přispěl částkou alespoň 30 USD (610 Kč), dostane vlastní PowerUP 3.0. Prozatím se vybralo přes 1,1 miliónu dolarů (22,4 miliónu korun). Přispívat však bude možné až do tohoto víkendu, výsledná částka tak bude ještě o něco vyšší.

Foto: Shai Goitein

PowerUP 3.0

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám