Hlavní obsah

Corning koupí od Samsungu jeho podíl ve společném podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Corning koupí od divize jihokorejského výrobce elektroniky Samsung její podíl ve společném podniku na výrobu skla pro obrazovky z tekutých krystalů. Samsung Display se díky dohodě stane největším akcionářem firmy Corning, která je výrobcem skla Gorilla odolného proti poškrábání, používaného ve většině mobilních přístrojů.

Foto: archív výrobce

Obrazovky Gorilla od Corningu používají přístroje Samsung Galaxy, Nokia Lumia či Motorola Droid Razr. Na snímku je Galaxy Tab 2 s 10,1palcovým displejem.

Článek

Corning a Samsung Display založily společný podnik v roce 1995. Podle dohody Samsung Display obdrží za svůj podíl 43 procent v Samsung Corning Precision Materials nové konvertibilní prioritní akcie firmy Corning v hodnotě 1,9 miliardy USD (35,7 miliardy Kč) a investuje dalších 400 miliónů USD do prioritních akcií. Pokud budou prioritní akcie převedené na běžné, stane se Samsung Display největším akcionářem americké firmy s podílem 7,4 procenta.

Samsung Display dodává obrazovky z tekutých krystalů tabletům a televizím Apple, Sony a Lenovo. Obrazovky Gorilla od Corningu používají přístroje Samsung Galaxy, Nokia Lumia či Motorola Droid Razr. Corning rovněž vyrábí keramické substráty, optické kabely a speciální skla.

Rodiny zakladatelů firem Samsung Group a Corning úzce spolupracují již čtyři desetiletí. První společný podnik na výrobu skla pro obrazovky na bázi katodové trubice založily firmy v roce 1973, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám