Hlavní obsah

Seznam.cz spustí na podzim nový Stream, Lidé.cz a Email

• Aktualizováno
Novinky, mif

Společnost Seznam.cz chystá na podzim hned několik produktových inovací. Kompletní proměnou projdou internetová televize Stream.cz i portál Lidé.cz. Uživatelé se mohou těšit také na inovovanou podobu Emailu a celou řadu nových mobilních aplikací.

Seznam.cz přinese na podzim inovace svých produktůVideo: Novinky

 
Článek

Jako první se v polovině října ukáže nová internetová televize Stream.cz. Ta na první pohled dostala více prostoru pro přehrávání videí. Přehlednější je výběr samotných pořadů i jednotlivých dílů. Přibude i možnost upozorňování na nové díly.

Foto: Seznam.cz

Nový Stream.cz

„Stream.cz byl dlouho jakýmsi hybridem úložiště uživatelských videí a redakčních pořadů. To změníme. Na stream.cz bude pouze profesionální obsah, tedy pořady, které vyrobí naše redakce,“ řekl na konferenci k uvedení nových produktů Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Této změně je přizpůsobena i nová služba. „Už nechceme, aby lidé museli složitě hledat, jaký pořad si pustit. Jakmile přijdou na Stream.cz, okamžitě se jim spustí vybraná epizoda pořadu a po jejím skončení bude následovat upoutávka na další pořad, reklama a rovnou se spustí další video. Stream.cz je tak další služba, která bude lidi sama bavit díky dramaturgii, kterou připraví naše redakce,“ konstatoval Zima.

„Papírový“ Email

Proměnou prošel i Seznam.cz Email. Ten nově nabízí „papírový“ vzhled, který je velice jednoduchý a hlavně přehledný. Uživatelům by měl přinést především jednodušší práci s poštovní schránkou, přitom ale zůstanou zachovány všechny důležité funkce Emailu. Vzhled bude volitelný - tj. uživatel si bude moci nechat stávající nebo si přepnout na nový. Pokud mu ten nebude vyhovovat, může se zase vrátit k předchozímu.

Foto: Seznam.cz

„Papírový“ vzhled Emailu

Odpadne možnost řazení zpráv, štítkování, filtrování nebo třeba složitějších nastavení. Vzhled bude možné používat v průběhu následujících dvou měsíců.

„Z mého pohledu má tento nový vzhled Seznam.cz Emailu – kromě své jednoduchosti a příjemného designu – i velikou výhodu v tom, jak pracuje s přílohami. Když vám přílohou přijde nějaký dokument, můžete si rovnou rozbalit jeho velký a čitelný náhled jen prostým scrollováním dolů. Pokud vám přijde obrázek, který je třeba vzhůru nohama, přímo v e-mailu si jej budete moci otočit, abyste si jej mohli pohodlně prohlédnout. Tohle všechno výrazně zjednodušuje a zrychluje práci s vašimi e-maily,“ konstatoval Zima.

Foto: Seznam.cz

Všechny přílohy se budou zobrazovat v náhledu.

Seznamka postavená na fotografiích

Na zcela nový design i funkce se lidé mohou těšit během podzimu také na portálu Lidé.cz, který lidé již nyní podle statistik Seznamu využívají jako internetovou seznamku. Uživatelské prostředí bude výrazně jednodušší a samotné profily budou postaveny především na fotografiích.

Foto: Seznam.cz

Nová verze Lidé.cz

Ty bude možné neustále přidávat, a člověk si tak bude moci poskládat z momentek z dovolených, oslav i výletů svůj vlastní foto příběh. Kromě fotografií bude možné také do profilu napsat cokoli, co jeho majitel uzná za vhodné.

Foto: Seznam.cz

Detail profilu nové verze Lidé.cz

Jednoduché bude i samotné seznamování. Když se návštěvníkovi některý uživatel zalíbí, jednoduše mu pošle žádost o konverzaci. Ve chvíli, kdy budou sympatie oboustranné, si budou na základě povolení oba moci psát. Uživatelé by se tak díky tomu měli vyvarovat obtěžování cizími lidmi.

Nové mobilní aplikace

Všechny zmiňované služby – Stream.cz, Email i Lidé.cz – nabídnou kromě desktopových také nové mobilní verze. Ty budou věrně kopírovat vzhled a funkce variant pro stolní počítače. Seznam navíc chystá také spuštění mobilních aplikací, které budou určeny pro přístroje s operačními systémy iOS od Applu a Android.

Aplikace dostanou i další služby. „V současné době má většina našich služeb responzivní design, takže je pohodlné ji používat z jakéhokoli zařízení, protože se mu přizpůsobí. Služby, které zatím responzivní nejsou, postupně upravujeme tak, aby i ony odpovídaly všem nárokům našich uživatelů. Stále ale existuje dost velká skupina lidí, která před mobilními responzivními verzemi služeb upřednostňuje aplikace, které si do telefonu chtějí stáhnout. I pro ně chceme mít většinu našich služeb dostupnou v podobě aplikace,“ uvedl Zima.

„Rozhodli jsme se, že do Vánoc chceme mít ve storech dostupné aplikace pro většinu našich hlavních služeb. V říjnu přijdou aplikace pro Stream.cz, máme připravenu aplikaci pro Sbazar.cz, Firmy.cz. Počítáme s aplikací pro Lidé.cz a pracujeme na aplikaci pro e-mail, Super.cz a Sport.cz,“ uzavřel generální ředitel Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám