Hlavní obsah

Mobilní připojení v červenci zrychlilo na 3,3 Mbit/s

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrná rychlost mobilního připojení k internetu se v červenci meziročně zvýšila o 90 procent na 3,3 Mbit/s. Proti červnu vzrostla o dvě procenta. Nejrychlejší byl opět T-Mobile. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Měření z července ukazují, že mobilní internet v ČR stále zrychluje, a to díky všem mobilním operátorům. T-Mobile s technologií 3G/LTE má stále nejvyšší příčku, a to s průměrnou rychlostí mobilního internetu nad šest Mbit/s. Zajímavý meziroční nárůst ukazuje i technologie VDSL u O2," uvedl Petr Semrád z DSL.cz.

Připojení přes pevné linky VDSL v síti Telefóniky v červenci proti červnu zrychlilo o šest procent na 15,3 Mbit/s. Kabelový internet od UPC zvýšil průměrnou rychlost o čtyři procenta na 23,6 Mbit/s. Připojení přes optickou síť stagnovalo na 26,3 Mbit/s.

U bezdrátových přípojek WiFi průměr klesl z 8,3 na 8,2 Mbit/s. U jednotlivých poskytovatelů se průměr pohybuje od tří do 15,6 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám