Hlavní obsah

K focení letecké mapy Česka se používá 195megapixelový fotoaparát

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Focení letecké mapy celé České republiky trvá tři roky a používá se k tomu fotoaparát s rozlišením 195,7 megapixelu. To i další podrobnosti týkající se serveru Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, prozrazuje nová infografika.

Foto: Seznam.cz

Infografika serveru Mapy.cz

Článek

Pro nový režim Panorama, který bude zobrazovat reálný pohled chodců, jako by skutečně procházeli daným místem, se sbírají data rychlostí 1800 snímků za minutu. Fotografie jsou pořizovány speciálně upravenou Škodou Octavia.

Přibližné lokality, kde se speciální auta vybavená snímací technikou aktuálně vyskytují, je možné sledovat na webu Mapy.cz/panorama. [celá zpráva]

Foto: mif, Novinky

Jedno z aut, pomocí kterých bude Seznam.cz pořizovat panoramatické snímky.

„Infografika navíc prozrazuje i obecná čísla o provozu Mapy.cz a to, že běží na 20 serverech a vyvíjí ho 40 vývojářů a 15 kartografů,“ konstatoval Pavel Snížek, brand manažer společnosti Seznam.cz.

„Takzvaný ptačí pohled je vytvořen z 281 687 snímků a základní mapa zaznamená denně 500 000 návštěv. Na turistických mapách se naplánuje průměrně 40 000 tras denně,“ doplnil Snížek.

Mapy.cz v průběhu letošního roku čeká celá řada vylepšení. Vedle režimu Panorama se uživatelé mohou těšit také na 3D režim, rychlé aktualizace i off-line verzi map pro chytré telefony. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám