Hlavní obsah

Kodak kvůli restrukturalizaci loni prohloubil ztrátu

Americká společnost Eastman Kodak Co. prohloubila v loňském roce ztrátu o 80 procent na 1,38 miliardy USD (27,1 miliardy Kč). Důvodem jsou mimořádné náklady na restrukturalizaci a reorganizaci podniku. Firma však potvrdila, že je na dobré cestě, aby se jí podařilo opustit režim bankrotové ochrany před věřiteli v polovině roku 2013. Kodak o ni požádal loni v lednu.

Foto: kodak.com

Internetové stránky Kodaku

Článek

Bez mimořádných položek ztráta činila 308 miliónů USD. Čisté tržby se snížily o 20 procent na 4,11 miliardy USD kvůli ekonomickému oslabení v některých regionech a oblastech podnikání, vývoji směnných kurzů a rozhodnutí opustit některé aktivity. Na konci roku měla firma v hotovosti 1,14 miliardy USD.

Firma nyní prochází restrukturalizací, v rámci které se hodlá zbavit výroby digitálních fotoaparátů a zaměřit se místo fotografování na tisk a komerční zobrazování. Celoroční ztráta těchto aktivit klesla o třetinu na 300 miliónů USD, napsala agentura Reuters.

Kodak patří mezi nejznámější americké značky a kdysi dominoval fotografickému průmyslu. Firma založená v roce 1880 však nedokázala rychle přijmout moderní technologie a zaspala rozvoj digitální technologie, přestože vymyslela digitální fotoaparát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám