Hlavní obsah

Vědci chystají trička s dotykovými displeji

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už loni přišli vědci na způsob, jak využít běžné bavlněné tričko k nabíjení mobilů, tabletů či přenosných počítačů. Nyní chtějí ale zajít ještě dál. Pracují na oděvu, který bude disponovat dotykovými displeji.

Jak bude vypadat oblečení s dotykovými displejiVideo: Under Armour

 
Článek

Chytré mobilní telefony s přístupem na internet jsou již neodmyslitelnou součástí dneška, řada lidí bez nich neudělá ani jeden krok. Již brzy bychom si ale mohli obléci speciální top, který nahradí většinu jejich funkcí.

Věří v to alespoň vývojový tým společnosti Under Armour, který na podobné technologii pracuje. Běžně v prodeji by se mohla objevit už v průběhu několika následujících let. Jak bude vypadat celý systém v praxi, ukázali zástupci firmy v propagačním videu.

Na něm je mladá žena, která má dotykový displej umístěný na konci dlouhého rukávu. S jeho pomocí může ovládat na dálku některá elektronická zařízení i přehrávat hudbu. Ve vizi jdou tvůrci ještě dál, oblečení bude tak chytré, že budeme moci měnit například i jeho barvu – to je ale zatím opravdu hudba budoucnosti.

Integrace dotykových displejů na šaty už ale tolik nereálná není. Již dnes existují monitory, které jsou ohebné a zároveň tenké jako list papíru. Vypořádat se ale konstruktéři budou muset s umístěním jednotlivých komponent i napájením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám