Hlavní obsah

Kodak propustí do konce roku dalších 1000 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Společnost Eastman Kodak Co., která na počátku letošního roku požádala o ochranu před věřiteli, plánuje do konce roku propustit dalších 1000 zaměstnanců. Od počátku letošního roku firmu opustilo již 2700 zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kodak dodal, že ho rovněž opustí provozní ředitel Philip Faraci a finanční ředitelka Antoinette McCorveyová. Prozatímní finanční ředitelkou se stane Rebecca Roofová. Ta již působila na podobné pozici v několika firmách, kterým se podařilo úspěšně opustit režim bankrotové ochrany. Roofová má zkušenosti se zaváděním programů na snižování nákladů a prodejem nepotřebného majetku, uvedla firma v prohlášení.

Kodak nyní prochází restrukturalizací, hodlá výrazně omezit své aktivity a chce se zaměřit převážně na tiskárny. Společnost v současnosti prodává svých zhruba 1000 patentů a potřebuje získat téměř 700 miliónů USD (13,5 miliardy Kč), aby mohla splatit závazky věřitelům a opustit režim bankrotové ochrany. Další propouštění jí má přinést dodatečné úspory 330 miliónů USD.

Na konci roku 2011 měla firma zhruba 17 100 zaměstnanců. Z toho 8350 jich pracovalo ve Spojených státech, napsala agentura Reuters.

Kodak patří mezi nejznámější americké značky a kdysi dominoval fotografickému průmyslu. Firma založená v roce 1880 však nedokázala rychle přijmout moderní technologie a zaspala rozvoj digitální technologie, přestože vymyslela digitální fotoaparát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám