Hlavní obsah

Microsoft koupí sociální síť Yammer za 25 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft Corp. koupí internetovou sociální síť pro firmy Yammer Inc. za 1,2 miliardy USD (24,8 miliardy Kč) v hotovosti. Yammer se stane součástí divize Microsoft Office, oznámily společnosti v prohlášení. Spekulace o dohodě se na trhu objevily již na počátku tohoto měsíce.

Foto: Novinky

Sociální síť Yammer

Článek

Dohoda je další snahou Microsoftu přizpůsobit se změnám v odvětví technologií, kde roste poptávka po internetových službách a nástrojích pro sociální sítě. Tento posun oslabuje pozici Microsoftu jako největšího výrobce softwaru na světě, uvedla agentura AP.

Firma Yammer začala provozovat stejnojmennou sociální síť v září 2008. Na rozdíl od Twitteru nebo Facebooku však není přístupná veřejnosti, ale jen pro soukromou komunikaci v rámci jedné organizace nebo pro předem stanovenou skupinu. Yammer využívá kolem pěti miliónů soukromých uživatelů a 200 000 firem, včetně 85 procent firem z žebříčku Fortune 500.

Microsoft loni koupil firmu Skype nabízející telefonování přes internet za 8,5 miliardy USD. Byla to největší akvizice ve 37leté historii Microsoftu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám