Hlavní obsah

On-line hry: Legendární klub se hlásí zpět do služby

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NecroRaisers, eSuba a nEophyte, to jsou bezesporu tři největší giganti tuzemského progamingu, kterým ostatní nešlapou ani na paty. Ovšem po dobu posledního roku jsme se na soutěžích setkávali pouze s prvními dvěma zmíněnými, zatímco třetí se potýkal s existenční krizí. To se naštěstí mění a nEph hlásí svůj velký comeback!

Článek

Vedení nových nEophyte vsadilo na osvědčenou klasiku

Dosud posledním představením klubu nEophyte, jenž dlouhá léta úspěšně zastával pozici domácí jedničky a byl vlastně také ikonou česko-slovenského profesionálního hraní, byla akce World GameMasters Tournament 2009, která se konala v listopadu loňského roku na brněnském veletrhu Digitex. Pak se tým kvůli údajným finančním problémům tehdejšího majitele rozpadl a na svou bohatou historii plnou úspěchů a předních umístění se téměř nedůstojně rozloučil s herní scénou.

Mnohé jeho fanoušky, kterých se i nyní najde mnoho, tudíž velmi potěšila zpráva o návratu v podání nového vedení. Tomu se stále silnou značku nEph podařilo odkoupit a pomalu ji zase dát do chodu. Jak jsme se dozvěděli přímo z úst jednoho ze současných manažerů, prvotním úkolem je zajistit správné fungování a opětovné vydobytí trochu zašlého jména, k čemuž by měly pomoct především první dvě akvizice, které celek povolal.

Na očích hráčské veřejnosti bude zejména sestava ve složení zEro, pepik, Fantomas, arsas, smalito, která bude nEophyte reprezentovat v Counter-Strike 1.6, u nás nadále nejpopulárnějším titulu. Ta sice loni vyhrála domácí turnaj World Cyber Games, ale hned na začátek GIGABYTE ligy na PLAYzone, u nás největší online soutěži, si ustřihla pořádný kus ostudy, když obdržela dvě žluté karty a následně i vyloučení ze soutěže za porušení pravidel.

Tým, který dříve působil jako Clanless či NecroRaisers, bude mít tedy mnohem náročnější začátek než jeho kolegové z Call of Duty 4. Ti nEophyte zastupují v sestavě ThOmAs, mausen, brody, GeorgE a Hitch (první tři hráli za nEph už na WGT 2009), ve které působili u konkurenčních Authority Gaming. Start se těmto borcům podařil na výbornou, když se kromě první SuperGamer ligy probojovali také mezi 24 nejlepších evropských celků v soutěži EMS.

Pro blaho trochu skomírajícího česko-slovenského progamingu doufejme, že se nEph jejich comeback vydaří a tato organizace opět bude patřit na výsluní, které by jí slušelo. Pak bychom se měli dočkat dalších klubových posil, které jsou předběžně naplánovány na rok 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám