Hlavní obsah

Vtipné hlášky a humorné pojistné události aneb I v pojišťovnách je někdy veselo

Novinky, Barbora Buřínská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pojišťovnami má většina lidí spojené nepříjemné zkušenosti či zážitky. Málokoho asi napadne, že v nich někdy není nouze o vtipné situace. Připravili jsme pro vás humorné příhody i vtipné hlášky klientů, které pojišťovny zaznamenaly v průběhu letošního roku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Operátoři zákaznických linek i likvidátoři pojistných události se setkávají s vtipnými hláškami či humornými pojistnými událostmi prakticky u všech typů pojištění.

Allianz pojišťovna

Z pojistné události taxikáře: "Milá pojišťovno, uznávám, že vám moje pojistná událost může připadat kuriózní. Trvám však na tom, že mi zapadly syrečky do sedačky, a protože auto stálo na slunci, smrdí teď jak tchoř. A já se ježděním živím."

"Škodu na automobilu uznávám, ale ohrazuji se proti tomu ublížení na zdraví, protože je známo, že sousedovi se spouští krev z nosu pořád, má asi tlak."

Z hlášení pojistné události u cestovního pojištění: "Nechtěné těhotenství rozhodně nebylo cílem mého zájezdu do zahraničí, osobně teď spíš uvažuji o náhradě za duševní trauma."

Česká podnikatelská pojišťovna

Operátor: "Poprosím Vás o popis nehody, jak se nehoda stala?"

Klientka: "No já jsem jela po silnici a hodně hustě sněžilo, nic nebylo vidět. No tak jsem se řídila GPS. A ta mi ukázala zahni doprava. Tak jsem zahnula doprava a vjela jsem do vjezdu nějaké firmy. Vzhledem k tomu, že už měli po otevírací době, tak jsem se zastavila až o jejich zavřenou bránu. Dneska se nedá věřit ani technice…"

Klient: "No já volám, že chci zrušit smlouvu povinného ručení."

Klient: "No já volám, že chci zrušit smlouvu povinného ručení." Operátor: "Ano, žádost je nezbytné podat písemně a…"

Klient: "No já volám, že chci zrušit smlouvu povinného ručení." Operátor: "Ano, žádost je nezbytné podat písemně a…" Klient: " Ale prosím vás, mi neříkejte, že nemůžete v tom vašem počítači zmáčknout enter a normálně mě vymazat."

Klient: "No já volám, že chci zrušit smlouvu povinného ručení." Operátor: "Ano, žádost je nezbytné podat písemně a…" Klient: " Ale prosím vás, mi neříkejte, že nemůžete v tom vašem počítači zmáčknout enter a normálně mě vymazat." Operátor: "Velice se omlouvám pane, ale to opravdu nemohu."

Klient: "Ale to mi nevykládejte, zmáčkněte laskavě ten enter a ukončete mi smlouvu."

Česká pojišťovna

Jednou z nejkurióznějších vánočních pojistných událostí byl případ z jižních Čech. Klientka nahlásila shořelý vánoční stromek, na němž kromě jiného visela také prázdná skořápka od ořechu s pětitisícovou bankovkou uvnitř. Tato bankovka měla být dárkem pro dceru na nákup šatů. Tento dárek „pro Popelku“ údajně při požáru lehl popelem spolu s celým stromkem. Podrobná expertíza zbytkového popela však prokázala, že ve skořápce ve skutečnosti žádná bankovka nebyla a že šlo jen o nepříliš dobře vymyšlenou vánoční pohádku.

Zranění v obličeji si způsobil kutil, který při sekání zahrady strunovou sekačkou zavadil o ulitu hlemýždě. Odlétající kusy ulity mu přitom vnikly také do oka. V šoku odhozená sekačka pak ještě stačila odrazit kamínek, jenž vysklil boční okénko na zahradě zaparkovaného auta.

Neobvyklá pojistná událost se stala na jedné farmě, kde brigádník vedl do stáje koně a procházel přitom kolem řady zaparkovaných vozidel. V kapse mu však začal zvonit mobilní telefon s melodií "projíždějící formule". Kůň se splašil a během vyhazování zadníma nohama poškodil hned dva zaparkované terénní automobily. Šrámy, které po sobě podkovy zanechaly, znamenaly škodu dosahující téměř dvou set tisíc korun.

ČSOB Pojišťovna

"Slunce krásně hřálo, zastavila jsem u kraje sjezdovky, abych si chvilku odpočinula. Že mě ten rychle se blížící, něco křičící a mávající lyžař nezdraví, bylo jasné hned, co mě strhl s sebou na projížďku lesem."

"Zloděj musel být znalec, protože zmizela všechna moje cédéčka od Metalliky, zatímco manželčina zůstala bohužel na místě."

"Na silnici byl sníh. Přestože jsem jela velmi pomalu a navíc intenzivně brzdila, ten sloup se rychle přibližoval. Snažila jsem se mu vyhnout, ale v tom do mě z ničeho nic narazil."

"Na naší nové fasádě se přes noc objevily jisté geometrické obrazce. Takové ty kosočtverce… S novým pojetím fasády jsem nebyla vůbec spokojena. Kosočtverce neladily ani barevně, ani s celkovou koncepcí domu. A nakonec ještě odolávaly veškeré mé snaze o odstranění."

"Ano, sice pro mě přiletěla pobřežní stráž, ale ten otřes mozku mi byl způsoben až poté, co mě probudil zvuk lodní sirény parníku, který mi zkřížil cestu. Spadla jsem leknutím z matračky do moře a někdo z těch lidí na palubě po mně hodil záchranný kruh, který mě udeřil do hlavy. Následně jsem se začala opravdu topit."

Kooperativa pojišťovna

"Vařil jsem. Vařil jsem v remosce. Vařil jsem v remosce maso. Při kontrole propečenosti pokrmu jsem odložil vrchní část remosky na prkénko (kulaté) položené na kuchyňské lince. Osud tomu chtěl, že truhlář vyrobil prkénko s menším poloměrem než v Remoskově závodu vrchní topnou část, čímž došlo k reakci topné vrchní časti a pracovní desky kuchyňské linky. Díky této události vznikl na pracovní desce vypálený ornament kruhovitého tvaru."

"Při návštěvě si pan Novák hrál s naším psem, který ho kousl do šourku."

Scénu jako vystřiženou z filmu Vesničko má, středisková, ve které se Rudolf Hrušínský kochá okolní krajinou, zažil klient pojišťovny. Špatně zabrzdil své vozidlo, a to se z mírného kopce rozjelo. Snažil se ho zastavit, ale na mokré vozovce uklouzl a vozidlo na něho najelo, takže zůstal zaklíněn pod přední částí. Bohužel dopadl hůře než filmový hrdina a poranil si obě dolní končetiny.

Wüstenrot pojišťovna

Klient uplatňoval škodu coby provozovatel restaurace a uvedl děj pojistné události takto: "Po uzavírací hodině vnikl neznámý bolševik z Ukrajiny s kovovou tyčí do restaurace a začal řvát, že je Rus a zdemoloval hospodu."

Klient s uzavřeným havarijním pojištěním: "Při výjezdu z obce jsem nalezl přejetou slepici, kterou jsem hodil do auta pod sedadlo řidiče. Slepice ale nebyla zcela usmrcena a při jízdě obživla, což jsem pocítil na svých nohou. Když jsem vyjel na rovinu a zjistil, že v protisměru nic nejede, snažil jsem se slepici usmrtit a přehodit vedle sebe, což se mně nepovedlo. Slepice se zapasovala pod pedály. V tom momentu jsem zjistil, že jsem ztratil orientaci a havaroval do příkopu."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám