Hlavní obsah

V Kalifornii lze zdarma podnikat půl roku

Právo, Jindřich Ginter

Podnikat zdarma v Kalifornii po dobu tří až šesti měsíců mohou nově originální české projekty. Výjimečnou akci spustila státní agentura na podporu investic CzechInvest.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Českým firmám i vysokoškolákům se tak otvírají dveře k vlivným investorům v jednom z nejuznávanějších podnikatelských inkubátorů světa, kalifornském PlugandPlayTechCenter.

„Ideálním kandidátem je začínající česká firma nebo i zavedená společnost, která má jedinečný nápad; prostor v inkubátoru mohou získat i studenti v rámci univerzitních projektů,“ vysvětluje Lenka Kučerová, ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechInvest pro západní pobřeží USA. Projekt je otevřený zejména projektům z oblasti informačních a komunikačních technologií, biotechnologií a čistých technologií.

Vedle kancelářských prostor a služeb získají vybraní zájemci přístup k potenciálním strategickým partnerům a špičkovým poradcům.

Pro deset projektů ročně

Agentura CzechInvest předběžně počítá s tím, že by Technologický akcelerátor mohlo využít kolem desítky podniků ročně – ideálně budou v Kalifornii vždy dvě začínající společnosti, jedna zavedená firma a jedna univerzitní iniciativa. Podrobná pravidla pro Technologický akcelerátor včetně postupu pro výběr kandidátů plánuje CzechInvest zveřejnit během následujícího čtvrtletí.

Reklama

Výběr článků

Načítám