Hlavní obsah

Moskva si postaví vlastní Disneyland za miliardu dolarů

Právo, gin

Moskva se rozhodla oživit zájem zahraničních turistů a investorů. Rozhodla se postavit za více než miliardu dolarů svůj Disneyland a k tomu chce začít budovat síť nízkonákladových hotelů. Informovalo o tom moskevské zastoupení české agentury na podporu obchodu CzechTrade.

Článek

Moskevský centrální park kultury a oddechu Gorkého nebude privatizován, ale na jeho přestavbu se vyčlení peníze z městského rozpočtu a od případných soukromých investorů. Na jeho území (100 ha) mají vzniknout centrum současného umění, koncertní a sportovní komplex, zóna občerstvení a restaurací.

Předpokládané investice dosáhnou podle CzechTrade miliardy USD.

Park je nyní v alarmujícím stavu, mnohé z instalovaných atrakcí bylo zakázáno používat už v roce 2007.

"Moskevská radnice má v plánu z parku vytvořit jakýsi svůj Disneyland, který by výrazně zvýšil návštěvnost a tím i urychlil návratnost vynaložených prostředků, které se u podobných projektů ve světě pohybuje mezi sedmi až deseti lety," dodal CzechTrade.

Zároveň Moskva chce vytvořit síť nízkonákladových hotelů. O plánech výstavby „levných“ hotelových kapacit v ruské metropoli informoval předseda výboru pro turistiku, moskevské radnice, pan Grigorij Antyufeev.

Podle něho moskevská radnice nyní projednává plány výstavby „nízkonákladových“ hotelových sítí, ve kterých by cena ubytování jedné osoby neměla přesáhnout 800-1000 rublů na den. Podobné hotelové kapacity jsou nejvíce využívány studenty a nenáročnými turisty.

Možnosti pro investory ve větších uskupeních

"Vzhledem k tomu, že v ruské metropoli je podobných ubytovacích kapacit opravdu nedostatek, neměl by být větší problém s realizací projektu. Moskevská radnice počítá v horizontu 10 let s výstavbou 270 nových hotelů levných kategorií. To by znamenalo, že k roku 2020 bude mít hlavní město Ruska k dispozici 530 hotelů nižších cenových skupin," konstatoval CzechTrade, který v Moskvě spatřuje stále značné vývozní a investiční příležitosti pro naše firmy, především pokud se sdružují do větších celků, například na daný kontrakt, nebo jsou-li zapojeny do některé z vývozních aliancí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám