Hlavní obsah

Creditas razantně snížila úročení na spořicím účtu

Právo, Novinky, Barbora Buřínská

Počátkem roku 2017 se Creditas stala oficiálně bankou. Do boje o nové klienty se pustila i nabídkou v té době nejlépe úročeného spořicího účtu. Klienti mohli dosáhnout na sazbu 1,1 procenta ročně. Po třech měsících je všechno jinak. Maximální sazba je už jen 0,3 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Chceme být pro klienty jejich hlavní bankou pro platební styk a výhodné zhodnocování úspor. Základem jsou proto atraktivní sazby pro spoření a běžný účet s širokou škálou moderních nástrojů obsluhy,“ uvedl na konci loňského roku předseda představenstva Creditas Vladimír Hořejší.

Banka se ve své nabídce soustředila na produkty, u kterých chtěla výrazně posilovat podíl na trhu, tedy běžný účet, spoření a transakce v cizích měnách. U spořicího účtu nabízela roční úrokovou sazbu až 1,1 procenta (základní sazba byla ve výši 0,5 procenta plus bonusová pak ve výši 0,6 procenta), kterou získal klient, pokud mu v předchozím čtvrtletí neodešla z účtu žádná platba.

„Už základními parametry jde o nejvýhodnější spořicí účet na trhu, chtěli jsme ale něco navíc. Základ sazby ve výši minimálně 0,5 procenta garantujeme po následujících pět let, tedy až do roku 2021. Je to závazek vůči klientům, kteří díky tomu nemusejí každý měsíc přemýšlet, zda je jejich spoření ještě výhodné,“ sliboval před několika měsíci Hořejší.

Počet klientů se zdvojnásobil

Češi jsou v otázkách zhodnocování peněz stále ještě konzervativní, valná většina z nich ukládá peníze do produktů, které jim velké výnosy nepřinášejí (např. spořicí účet či stavební spoření).

Není proto divu, že na nabídku v té době nejlépe úročeného účtu slyšelo velké množství lidí, například v Praze se museli zájemci o založení účtu objednávat mnoho dní dopředu. „Chtěla jsem si u Creditas založit spořicí účet, na pobočce mi však řekli, že se musím telefonicky objednat. Čas si na mě udělali až za 14 dní,” svěřila se Právu jedna z klientek Creditas.

Velký zájem klientů potvrdila na svém webu i banka: „Od začátku roku se nám podařilo dosáhnout významného růstu. Za první tři měsíce fungování na trhu vzrostl počet klientů z 20 tisíc na bezmála dvojnásobek.”

Creditas: Dílčí cíl splněn, snižujeme sazby

Pokud si ale budete chtít spořicí účet založit nyní, výhodnou na počátku roku avizovanou úrokovou sazbu už nedostanete. Creditas ji totiž razantně snížila.

„Vzhledem k dosažení dílčích cílů a s ohledem na zodpovědné hospodaření jsme se rozhodli, že od 1. dubna 2017 snižujeme úrokové sazby pro nově zakládané spořicí účty a termínované vklady,” uvádí banka na svém webu.

Noví klienti tak nyní získají maximální sazbu roční sazbu ve výši 0,3 procenta, přičemž základní sazba je 0,1 procenta a bonusová 0,2 procenta. Podmínka pro maximální úročení - žádný výběr ve čtvrtletí - platí i nadále.

Banka ale chce být „fér”, a proto klientům, kteří si stihli spořicí účet založit do 31. března 2017, zachovala jak základní sazbu 0,5 procenta, tak úrokový bonus ve výši 0,6 procenta. V oznámení o úrokových sazbách banka píše, že "Základní úroková sazba pro spořicí účet založený do 31. 3. 2017 je bankou garantována do 31. 12. 2021."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám