Hlavní obsah

Kuriozity roku: Muž si na důchod spoří 9000 měsíčně, jiný chce začít v 87 letech

Novinky, bab

Zapomeňte na chvíli na průměrnou výši hypotéky, úvěru, penzijního připojištění nebo elektřiny. Někteří Češi z této průměrné řady výrazně vybočují. Ať už směrem nahoru nebo dolů. Server Sfinance.cz v loňském roce nasbíral zajímavé finanční rekordy i kuriozity.

Jeden z klientů pojišťoven si na důchod spoří devět tisíc měsíčně.

Článek

Například velmi důkladně se na důchod připravuje jeden občan České republiky, který neponechal nic náhodě a měsíčně si na penzijní připojištění odkládá devět tisíc korun, což je nejvyšší částka zaznamenaná analytiky serveru Sfinance.cz. Nejspíše mu ale nebude 87 let, což je věk nejstaršího klienta serveru, který si přes něj sjednal penzijní připojištění.

Nejdráže vyjde hypotéka se všemi poplatky na celkem 37,3 milionu korun, naopak hypotéka s nejnižší částkou dosahuje 214 tisíc korun.

Za elektřinu ročně 102 tisíc korun

Z celoročních statistik Sfinance.cz vyplynulo, že nejvíce za plyn utratí obyvatelé Ústeckého kraje, kteří za rok zaplatí bezmála 85 tisíc korun. Nejdráže - ročně 102 tisíc korun - vychází elektřina klienta z Královéhradeckého kraje.

Nejvíce změn u dodavatele energií provedl občan Budyně nad Ohří. Dohromady změnil třináct odběrných míst.

Při sepisování smluv není nouze ani o kuriózní okamžiky. "Jeden pán s trvalým bydlištěm v Praze chtěl změnit dodavatele a tím ušetřit náklady nejen na dvou odběrných místech v České republice, ale také na jeho nemovitostech ve Španělsku," říká s úsměvem Petra Meixnerová z portálu Sfinance.cz.

Cesta na Antarktidu – žádný problém

Nejvíce lidí dohromady si sjednalo cestovní pojištění na tři dny pro cestu na rodinnou oslavu do Maďarska. Bylo jich třináct. Nejdražší cestovní pojištění uzavřel server Sfinance.cz na částku 36 600 korun. Platí na jeden rok na území USA a je sjednané pro dvě osoby.

Nejexotičtější zemí, pro niž bylo pojištění sjednáno, je Antarktida. Tři polární cestovatele vyšla měsíční cesta na 885 korun na osobu a den.

Nejvyšší půjčka? Skoro 800 tisíc

I když ekonomická kondice České republiky není stále dobrá, Češi si neváhají půjčit statisícové částky. Jeden klient Sfinance.cz zaplatí za úvěr se všemi poplatky 754 tisíc korun. Naopak nejnižší částka za půjčku byla stanovena na jedenáct tisíc.

Rekordní čtyři dopravní nehody za rok

Kdyby se kvalita řidičů dala počítat podle pojistných událostí, tak nejhorší řidič způsobil jen za loňský rok čtyři dopravní nehody, naopak nejlepší řidič jezdí bez nehody již třináct let, tedy po celou dobu, kdy se začal počítat bezeškodní průběh u povinného ručení. Ten platí od 1. ledna 2000.

Nejvzácnějšími barvami vozu jsou v Česku odstíny oranžové barvy. Nejstarší pojištěný vůz je 58 let starý. Jedná se o historický nákladní vůz Tatra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám