Hlavní obsah

5 ekonomických zázraků v době krize

Novinky, Michala Moravcová analytička BOSSA.CZ

Komerční článek - Vypracovali jsme pro Vás přehled pěti ekonomik, o kterých se v novinách nedočtete. Hlavní analytička společnosti BOSSA zde uvádí podrobné informace o ekonomikách, které mají silný potenciál růstu a jeví se nám jako zajímavé investiční příležitosti. O krizi EURA se zde nedočtete, tento text je o něčem jiném!

Foto: http://www.istockphoto.com

ilustrační foto

Článek

Zamysleli jsme se nad tím, jestli ještě vůbec někde existují státy, které by i v této nežádoucí době nabízely zajímavé investiční příležitosti a možnosti zhodnocení peněz.

Věřte nebo ne, ale takové státy se na naší planetě skutečně nacházejí. Jsou jen jaksi ve víru negativních zpráv valících se nás ze všech stran, opomíjené. Tyto ekonomiky nabízejí obrovský růstový potenciál, s čímž také samozřejmě souvisejí jedinečné investiční příležitosti.  Které země to jsou a proč jsou pro nás investory tak atraktivní?

Nigérie

Nigérie je nejlidnatější zemi Afriky a sedmou nejlidnatější zemí světa. Tento investiční klenot si klade za cíl stát se do roku 2020 jednou z 20 největších ekonomik světa. V posledních letech proto provádí mnohé ekonomické reformy ve smyslu liberalizace ekonomiky.

Foto: http://www.istockphoto.com

Nigérie

Indonésie

Indonésie má svůj obrovský růstový potenciál a protikrizový štít v domácí spotřebě. Zatímco Čína marně usiluje o to, aby se jí podařilo přejít z investicemi tažené ekonomiky na spotřebně orientovanou ekonomiku a získat tím větší nezávislost na zbytku světa, Indonésii se to úspěšně daří.

Foto: http://www.istockphoto.com

Jakarta

Kazachstán                                                              

Patří také mezi země, jejichž HDP v době, kdy vyspělý svět ztrácí dech, roste raketovým tempem. Může se pochlubit bohatými zásobami zlata, mědi, zinku, uranu a zejména ropy. Dle ratingových agentur je důvěryhodným státem na úrovni dnešních zemí jižní Evropy. V prestižním řebříčku konkurenceschopnosti se dle Světového ekonomického fóra (WEF) umístil dokonce před Českou republiku.

Foto: http://www.istockphoto.com

Kazachstán

Srí Lanka

Tento ostrovní stát, který teprve nedávno překonal občanskou válku, je na skvělé cestě ke stabilní ekonomice a progresivnímu růstu hospodářství. Silný boom zažívá zejména oblast služeb. Cestovní ruch se po obnovení míru odrazil ode dna a v roce 2010 zaznamenal nárůst až o 44 procent, přičemž zisky z tohoto sektoru se zvýšily o 60 procent.

Foto: http://www.istockphoto.com

Srí Lanka

Vietnam

I přesto, že byl rok 2011 pro Vietnam méně pozitivní a nesl se ve znamení restriktivních opatření vlády v monetární i fiskální oblasti, podařilo se mu dosáhnout růstu 5.9 procent HDP. Tyto opatření odbouraly devalvační tlaky na místní měnu a pomohly stabilizovat její kurz vůči dolaru. Dlouhodobí zahraniční investoři ukázali, že Vietnam je navzdory všemu stále atraktivní investiční destinací s perspektivním vývojem a objem přímých zahraničních investic v tomto státě neklesá.

Foto: http://www.istockphoto.com

Vietnam

Zaujali Vás budoucí potenciální tahouni světové ekonomiky? Chcete se o nich dovědět více? Klikněte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám