Hlavní obsah

Zoom vydělal miliardu dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno ji znal málokdo. Zato ve finančním roce do března dosáhla videokonferenční platforma Zoom zisku 995,7 milionu dolarů (21,3 miliardy korun). Meziročně jde o desetinásobný nárůst, když jí tržby stouply o více než dvě miliardy na 2,65 mld. USD (56,6 mld. Kč), informoval server MarketWatch.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Společnosti založené čínským emigrantem Erikem Yuanem pomohla k raketovému růstu v minulém roce světová pandemie a poptávka firem i škol po videokonferenčních programech.

Zoom se dokázal prosadit v konkurenci velkých hráčů a podle některých je nejužívanějším videochatem na světě před konkurenty od Googlu a Microsoftu. Zoom umožňuje videokonference až pro tisíc lidí najednou a má přes 300 milionů uživatelů denně. Dominuje třeba v USA, Německu, Rusku.

Polovina řidičů je po videokonferencích roztěkaná, zjistil výzkum

AutoMoto

Uspěl i přesto, že loni v dubnu americká FBI i český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) varovaly před bezpečnostními riziky tohoto videochatu. Především šlo o díry v zabezpečení, jež umožňovaly vstup cizím účastníkům do hovoru a šíření neplacené reklamy, urážek či sexuálního obsahu. Firma v této oblasti nedostatky přiznala a zvýšila zabezpečení.

Právník si během videohovoru omylem zapnul filtr. Se soudcem tak mluvil jako koťátko

Koktejl

Obavy souvisely s tím, že Zoom využívá služeb čínských zaměstnanců a serverů umístěných v Číně. Někteří američtí politici firmu nepřesně označili za čínskou. Zoom byl založen v roce 2011 v americkém státě Delaware, nyní má ústředí v kalifornské Santa Claře.

Šimpanzi z brněnské a královédvorské zoo se mohou vzájemně sledovat na obrazovce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám