Hlavní obsah

Zisk Walt Disney klesl o polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zisk americké mediální a filmové společnosti Walt Disney ve druhém čtvrtletí meziročně klesl o 51 procent na 1,4 miliardy dolarů (32,2 miliardy korun). Za propadem stojí snaha gigantu konkurovat ve sféře streamovacích služeb firmě Netflix a s tím spojený růst nákladů.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo Walt Disney Company na burze v New Yorku

Článek

Bez mimořádných položek společnost Disney vydělala 1,35 dolaru na akcii a nedostála tak očekávání analytiků, kteří v průzkumu společnosti Refinitiv předpovídali v průměru 1,75 dolaru.

Nicméně díky filmovým trhákům jako Avengers: Endgame a akvizici kabelových sítí společnosti 21st Century Fox se celkové tržby společnosti zvýšily o 33 procent na 20,2 miliardy dolarů.

Foto: Aly Song, Reuters

Disneyland v Šanghaji

Majitel filmového studia a zábavních parků po celém světě investuje do digitálních mediálních platforem s cílem postavit se společnosti Netflix. Firma ve svém prohlášení uvedla, že náklady na budování online služeb budou ovlivňovat zisky několik let. V listopadu hodlá spustit placenou službu rodinného kanálu Disney+.

Provozní zisk ze zábavních parků firmě stoupl o čtyři procenta na 1,7 miliardy dolarů, v parcích ve Spojených státech ale poklesl. Mediální sítě, které zahrnují sportovní kabelovou stanici ESPN, Disney Channels a FX, vykázaly nárůst provozního zisku o sedm procent na 2,1 miliardy dolarů.

Akcie Disney, které letos už vzrostly o 27 procent, po oznámení výsledků v poburzovním obchodování ztratily pět procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Disney koupil 21st Century Fox za 1,6 bilionu

Americký gigant Walt Disney dokončil převzetí společnosti 21st Century Fox za 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu Kč). Obchod uzavřený před dvěma lety dlouho...

Výběr článků

Načítám