Hlavní obsah

Zdravotní pojišťovna žaluje vlastního náboráře

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní pojišťovna Média, která je na trhu deset měsíců, žaluje jednoho svého náboráře pro hrubé porušení pravidel náboru.

Foto: Profimedia.cz

Někteří náboráři zdravotních pojišťoven si nepočínají stoprocentně eticky.

Článek

„Museli jsme se s ním rozloučit, stejně jako jsme koncem října ukončili spolupráci se všemi externími pracovníky, kteří pro nás dělali nábor. Zjistili jsme totiž porušování etického kodexu,“ řekl v úterý ředitel pojišťovny Petr Malý.

Náborář ze severu Čech, kterého pojišťovna žaluje, si někde sehnal databázi občanů, zfalšoval podpisy a tyto občany pak vydával za klienty uvedené pojišťovny. Byly jich stovky, ale pojišťovna včas tento podvod odhalila. Nábor si pojišťovna již dělá sama přes své pobočky nebo mobilní pracoviště.

Malý uvedl, že pojišťovna již má více než 50 tisíc klientů. Aby mohla trvale působit na trhu, musí jich mít podle letošní novely zákona 100 tisíc (původně bylo 50 tisíc). Těch chce pojišťovna dosáhnout na konci letošního roku, i když na to má dva roky. Malý řekl, že Média už má smlouvu s osmi tisíci zdravotnických zařízení. Jsou v tom i dvě třetiny všech nemocnic v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám