Hlavní obsah

Zastavte tendr na prodej Sazky, požádala Česká spořitelna soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká spořitelna (ČS) jako člen věřitelského výboru Sazky požádala Insolvenční soud, aby dal insolvenčnímu správci loterijní firmy Josefovi Cupkovi pokyn k okamžitému zrušení výběrového řízení na prodej společnosti. Finančnímu ústavu se totiž nezdají podmínky tendru, konkrétně že není zaručen maximální výnos všem věřitelům.

Článek

Cupka má v pondělí odpoledne vyhlásit oficiální výsledky výběrového řízení na prodej Sazky. Ještě předtím se uskuteční jednání věřitelského výboru Sazky. Cupka již v pátek oznámil, že nejvyšší nabídku v tomto tendru podaly finanční skupiny PPF a KKCG, které společně nabídly 3,81 miliardy korun. Po oznámení vítězné nabídky by měl s vítěznou firmou podepsat smlouvu. Tu musí schválit věřitelský výbor a následně Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

ČS navrhla, aby souhlas s uzavřením smlouvy dala schůze věřitelů, k jejímuž svolání vyzvala Insolvenční soud. Schválení smlouvy o prodeji společné firmě PPF a KKCG pouze věřitelským výborem by prý nemuselo být platné, protože žádný z jeho členských věřitelů, mezi něž PPF a KKCG patří, nesmí hlasovat ve vlastní věci nebo ve věci osoby blízké, která s ním tvoří koncern.

Výběrové řízení tvrdě kritizuje finanční skupina Penta, která mimo tendr nabídla za Sazku pět miliard korun. O víkendu mluvčí Penty Martin Danko uvedl, že společnost hodlá právně napadnout výběrové řízení na prodej Sazky, mimo jiné i podáním stížnosti k Ústavnímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám