Hlavní obsah

Záplavy ve Španělsku mají další oběti, pomáhá armáda

Záplavy vyvolané přívalovými lijáky si tento týden na jihu Španělska podle aktuální bilance vyžádaly nejméně šest mrtvých. Na twitteru to v sobotu oznámil španělský premiér Pedro Sánchez. Lidi v zatopených oblastech zachraňují z vrtulníků. Pomáhá i armáda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy ve ŠpanělskuVideo: Reuters

 
Článek

Ministerský předseda se s rozsahem povodní v postižených oblastech seznámil z paluby vrtulníku, uvedl list El País. Rodinám obětí vyslovil soustrast a postiženou oblast ujistil, že budou využity veškeré prostředky k tomu, aby se zde život vrátil k normálu.

Mimořádné lijáky zasáhly provincie Murcii, Alicante a Valencii na východě Španělska a také provincie Almería, Málaga a Granada na jihovýchodě země. Evakuováno muselo být okolo 3500 lidí.

Na videu následky záplav u dálnice A7 poblíž španělského Alicante.

Na některých místech podle agentury DPA napršelo přes 200 litrů na metr čtvereční. Kvůli přívalům vody se místní toky vylily z břehů a spolu se záplavami se oblast potýkala i se sesuvy půdy. Dočasně byla uzavřena letiště v Almeríi a Murcii a nesjízdných stále zůstává řada silnic.

Se záchranou lidí odříznutých vodou pomáhá zhruba 1200 vojáků za pomocí helikoptér a dronů a s nimi více než 850 vojenských zdravotníků. Podle listu El País jde o bezprecedentní nasazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám