Hlavní obsah

Žádná z továren Opelu se do roku 2014 zavírat nebude

Německá automobilka Opel odmítla spekulace, že v brzké době plánuje uzavření některých svých továren. Podle výkonného ředitele firmy Karla-Friedricha Strackeho tato možnost nepřipadá v úvahu až do konce roku 2014. Po uplynutí této doby, ale prý neexistují žádná "tabu".

Foto: Opel

Článek

"Máme jasnou dohodu, že zajistíme fungování v současných lokalitách až do konce roku 2014. A to platí," řekl Stracke německému deníku Bild. V budoucnosti uzavření továren zcela nevyloučil. "Musíme mít strategii, která bude pracovat se všemi faktory a parametry. Neexistují žádná tabu," dodal.

Šéf automobilky tvrdí, že Opel představí v příštích dvou nebo třech měsících zaměstnancům konkrétní rozhodnutí, která ovlivní budoucnost společnosti. Agentura Reuters se odvolává na zdroje, které tvrdí, že vedení by rádo uzavřelo dvě továrny v Evropě a snížilo tak výrobní kapacity zhruba o třetinu. Nejohroženějšími jsou továrny v německé Bochumi a britská v Ellesmere Port.

"Budeme muset kriticky zhodnotit všechny lokality. V současnosti se ovšem v Bochumi vyrábí tři pro nás velmi důležité produkty," komentoval Stracke spekulace.

Automobilka Opel se v uplynulých letech dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a skupina GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách a zrušil 8000 ze 48 000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Opel zřejmě plánuje uzavření dvou továren

Vedení německé automobilky Opel příští týden představí dozorčí radě podnikatelský plán, který bude pravděpodobně zahrnovat uzavření dvou evropských továren...

Výběr článků

Načítám