Hlavní obsah

Z Eurotelu by mohl být MoviStar nebo O2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mobilní operátor Eurotel zvažuje, zda změní svou značku. Definitivně by měl rozhodnout na začátku příštího roku. Eurotel, který patří Českému Telecomu, spolu s ním změnil majitele a nyní patří španělské Telefónice. Firma nyní zvažuje výhody a nevýhody změny značky. V úvahu připadají názvy MoviStar nebo O2.

Článek

"Eurotel je velmi silná značka. Neznamená to pouze všechno přejmenovat, ale i přinést nové hodnoty," uvedl ředitel Eurotelu Salvator Anglada s tím, že dosud žádné rozhodnutí nepadlo.

Telefónica bude zřejmě měnit název a logo u samotného Telecomu.

Španělé provozují mobilní operátory pod značkou MoviStar. Název Eurotelu by se ale mohl změnit i na O2, což je britský mobilní operátor, kterého Telefónica před nedávnem koupila.

Z Oskara bude Vodafone

Eurotel od října změnil organizační strukturu. Místo oddělených divizí prodeje a marketingu nyní zavedl divize pro firemní a rezidentní zákazníky. Každá z nich bude mít vlastní oddělení prodeje a marketingu. Změny čekají i dealerskou síť, která by se rovněž měla rozdělit podle dvou hlavních částí, ale i podle některých produktových řad. Firma tak chce pokrýt vysoce naplněný trh, kde na 100 lidí připadá přes 109 SIM karet.

Eurotel je podle výnosů největší tuzemský operátor. Od ledna do září firma vykázala příjmy 22,2 miliardy korun. Podle počtu zákazníků je druhý za konkurenčním T-Mobilem, který jej letos po změně statistiky počítaní předstihl. Eurotel má 4,49 miliónu zákazníků, T-Mobile 4,55 miliónu.

Pokud se Eurotel pro změnu názvu rozhodne, změní se v ČR příští rok názvy hned dvou mobilních operátorů. Operátor Oskar se definitivně změní na Vodafone.

Anketa

Kdyby se majitel rozhodl změnit název Eurotel, který by se vám více líbil?
MoviStar
22,1 %
O2
77,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 596 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

T-Mobile přilákal nejvíce zákazníků

Mobilní operátor T-Mobile upevnil svou pozici jedničky na trhu mobilních operátorů v počtu klientů. Od července do září přilákal 90 tisíc nových klientů....

Výběr článků

Načítám