Hlavní obsah

Wizz Air začne od poloviny července létat z Prahy do Varny

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air zavede od 17. července novou linku z Prahy do bulharské Varny. Na trase bude létat dvakrát týdně. V úterý to oznámilo Letiště Praha. Jde už o druhou novou linku tohoto dopravce v Praze, na začátku července začne létat také do albánské Tirany.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Airbus A320 společnosti Wizz Air vzlétá z letiště v britském Lutonu. Ilustrační snímek

Článek

Wizz Air bude do tradiční dovolenkové destinace u Černého moře létat vždy v pondělí a v pátek. Na linku bude nasazovat letadlo typu Airbus A320 Family v konfiguraci až pro 189 cestujících.

Do Varny chtějí během léta létat také Smartwings. Český dopravce zároveň plánuje i spoje do Burgasu. Do Bulharska, konkrétně do Sofie, už nyní létají z Prahy také Bulgaria Air.

Buzz od Ryanairu plánuje charterové lety z Česka, může nahradit Smartwings

Ekonomika

Letecký provoz na pražském letišti tak po koronavirové krizi postupně ožívá. Spoje do Varny jsou třetí zcela novou ohlášenou linkou. Vedle další linky Wizz Airu do Tirany začnou České aerolinie od 26. června létat do Londýna.

Zároveň jsou také obnovovány linky, které dopravci na jaře přerušili kvůli šíření koronaviru. V současnosti na letišti funguje 12 pravidelných linek, z Prahy se létá do Amsterdamu, Paříže, Curychu, Frankfurtu nad Mohanem, Bukurešti, Stockholmu, Düsseldorfu, Minsku a Sofie. Dalších minimálně devět linek bude obnoveno během června, desítky dalších pak během léta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám