Hlavní obsah

Whirlpool přiznal chybu. Až 800 tisíc sušiček může vzplát

Novinky, tov

Americká firma Whirlpool přiznala, že v britských domácnostech je až 800 tisíc vadných sušiček, které mohou začít hořet a způsobit požár. Problém v úterý řešili s firmou britští poslanci, informovaly servery BBC a Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Pračky a sušičky Whirlpool na ilustračním snímku

Článek

Manažeři společnosti Whirlpool členům britského poslaneckého výboru řekli, že vadných sušiček je 250 až 800 tisíc. Současně firma přiznala, že v posledních letech zaznamenala 54 požárů sušiček. Ve třech případech přitom šlo o modely, které prošly úpravami poté, co se u nich podobná závada objevila již dříve.

Již minulý měsíc britská vláda vyzvala ke stažení půl milionu sušiček, které mohou představovat riziko požáru, napsal Guardian. Problém se týká následujících značek výrobků od Whirlpoolu, a to Hotpoint, Indesit, Creda, Swan a Proline.

Jeff Noel ze společnosti Whirlpool také uvedl, že firma již upravila 1,7 milionu sušiček, kde mohlo dojít k požáru vlivem usazování vláken z prádla.

Před poslanci vystoupila i zákaznice Jemma Spurrová, jejíž upravená sušička Hotpoint začala loni v září hořet, když byla doma s dětmi. Požár značně poškodil jejich dům. Firma nejprve nekomunikovala, neomluvila se a nutila ji podepsat dohodu o mlčenlivosti před poskytnutím kompenzace. Jeff Noel se Spourrové při slyšení omluvil.

Ředitel Whirlpool pro ČR a SR Lukasz Sylwester Novinkám ve čtvrtek upřesnil, že většina těchto produktů byla prodána na britském trhu. „Sušičky vyrobené od září 2015 nejsou tímto problémem dotčeny a jsou v souladu s nejvyššími standardy kvality,” uvedl.

Pokud by se i nyní kterýkoli ze zákazníků včetně těch z ČR a SR domníval, že je majitelem jedné ze sušiček značek Hotpoint-Ariston a Indesit v energetické třídě B a C vyrobených od dubna 2004 do září 2015, má navštíví tyto webové stránky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám