Hlavní obsah

Warren Buffet investoval do Goldmen Sachs 85 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pět miliard dolarů, tedy asi 85 miliard korun, investoval jeden z nejbohatších lidí světa Warren Buffet do společnosti Goldmen Sachs. Ta patří mezi největší banky newyorské Wall Street, která se v současnosti zmítá ve finanční krizi.

Článek

Buffet investuje miliardy skrze firmu Berkshire Hathaway. Buffett rozmnoží preferenčními akciemi Goldman Sachs portfolio svých investic v Berkshire, kde má velké podíly v několika významných amerických komerčních bankách a finančních společnostech. Akcie Goldman Sachs v reakci na to posílily o osm procent.

Buffett také bude mít právo koupit během příštích pěti let běžné akcie Goldmana za dalších pět miliard dolarů při kurzu 115 dolarů na akcii, což by dostalo jeho podíl na bance na zhruba devět procent. „Goldman Sachs je výjimečnou institucí,“ sdělil Buffet ve svém prohlášení.

Warren Buffet
Největší investor světa, obchodník a filantrop. Podle letošního hodnocení časopisu Forbes je druhým nejbohatším člověkem světa (hned za Billem Gatesem). Jeho jmění se odhaduje na 50 miliard dolarů (850 miliard korun). Majetek nabyl především prostřednictvím investiční společnosti Berkshire Hathaway.

Reklama

Související témata:

Související články

Po rekordních propadech akcie rekordně posílily

Po prudkých pádech burz z počátku týdne, způsobených pokračující krizí hypotečního trhu, jež vyústila v pád banky Lehman Brothers, v pátek akcie naopak rapidně...

Výběr článků

Načítám