Hlavní obsah

Walmart se omluvil za svetr Santa Clause s kokainem

Kanadská pobočka obchodní společnosti Walmart se omluvila za prodej vánočního svetru s motivem narkotik. Nápis „Jen ať sněží” a obrázek Santa Clause se šňupátkem a třemi dávkami prášku před ním podle kritiků jasně odkazují na kokain. Angličtina stejně jako čeština používá slovo sníh (anglicky snow) jako slangový výraz pro kokain.

Foto: Kamil Krzaczynski, Reuters

Nakupující ve Walmartu

Článek

"Tyto svetry, které nabízel prodejce na Walmart.ca (náš web v Kanadě), nepředstavují hodnoty, které Walmart zastává, a na našem webu nemají místo," uvedla společnost v tiskovém prohlášení. "Z obchodu jsme ty svetry odstranili. Omlouváme se za neúmyslnou urážku, kterou mohly svetry způsobit," dodala firma.

Do problémů se s vánočním prodejem letos dostal také internetový prodejce Amazon, který nabízel vánoční ozdoby s vyobrazením nacistického vyhlazovacího a koncentračního tábora v Osvětimi.

Po kritice veřejnosti včetně židovských komunit a také protestu polského muzea, které spravuje areál bývalých táborů Osvětim a Osvětim-Březinka, Amazon dekorační předměty stáhl z nabídky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám