Hlavní obsah

Výplata ani odstupné nebude, napsal Pietro Filipi všem propouštěným zaměstnancům

Česká módní značka Pietro Filipi chce propustit všechny pracovníky svých 23 obchodů, napsal ve středečním vydání deník Blesk. Podle poslední účetní závěrky ve Sbírce listin firma Pietro Filipi Stores, která má na starosti provoz prodejen značky, ke konci roku 2018 zaměstnávala 138 lidí. Dalších 64 lidí pracovalo ke konci roku 2018 pro firmu Pietro Filipi, s.r.o., obstarávající pro značku návrhy oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanci obchodů Pietro Filipi dostali podle Blesku v lednu, den před výplatou, dopis s oznámením, že jsou bez práce i bez peněz. „Pracovní poměry s vámi budou ukončeny,“ napsal podle deníku pracovníkům personální ředitel firmy Jan Zipser. Firma je podle jeho dopisu v bezvýchodné situaci, která zřejmě skončí insolvencí, konkurzem a zánikem společnosti.

„Společnosti Pietro Filipi Stores nezbývají finanční prostředky na účtu, a tak bohužel nebudeme schopni uhradit mzdy za prosinec roku 2020 a ani za následující měsíce,“ uvedl.

Oděvní firma Blažek na sebe podala návrh na insolvenci

Ekonomika

V dopise firma zaměstnancům hrozí, že pokud neodejdou hned sami na dohodu, propustí je sama na konci března z organizačních důvodů, ale až do propuštění jim nevyplatí žádné peníze. Firma proto pracovníkům píše, ať raději ukončí pracovní poměr dohodou ke konci ledna.

„Vznikne vám nárok na odstupné. To sice nebude vyplaceno, ale od 1. února 2021 se můžete přihlásit na pracovní úřad. Tam můžete požádat o kompenzaci odstupného,“ uvádí firma v dopise. Doplňuje podle Blesku, že i kdyby lidé pracovní poměr ukončili sami kvůli nevyplacení mzdy, vznikne jim nárok na náhradu mzdy zaměstnavatelem, kterou ale Pietro Filipi nemá z čeho vyplatit.

Německý řetězec kadeřnictví Klier skončil v insolvenci, pobočky má i v Česku

Ekonomika

Server E15.cz uvedl, že skupina C2H podnikatele Michala Mičky oznámila loni v prosinci svým věřitelům a držitelům svých dluhopisů, že se chystá vstoupit do insolvenčního řízení. Ze společností v holdingu je na tom podle Mičky nejhůře právě síť módních obchodů Pietro Filipi.

„Naším cílem je společnost Pietro Filipi reorganizovat, a tak ji udržet v chodu. Podmínkou je vstup investora, který podnik finančně posílí a zároveň se s pronajímateli domluví na nových nájemních smlouvách,“ řekl Mička serveru. Kdo by mohl být investorem, Mička neuvedl. Podle serveru k zájemcům patří slovenský řetězec s pánskou módou Otto Berg.

Spolek pro MotoGP má jít do insolvence, navrhují radní Brna

Ekonomika

Značka Pietro Filipi měla finanční problémy již před loňským začátkem pandemie koronaviru. Na konci roku 2019 měla závazky po splatnosti vůči dodavatelům přes 70 milionů korun a neplnila podmínky bank.

Reklama

Výběr článků

Načítám