Hlavní obsah

Výnosy Hyundai klesly podvanácté v řadě

Novinky, bož

Provozní výnos jihokorejské automobilky Hyundai Motors v posledním čtvrtletí minulého roku poklesl o třetinu na 1,02 biliónu (22 miliard korun). Jde o dvanáctý pokles v řadě. Ve středu o tom informoval server Bloomberg. Společnost zároveň varovala před nejistotou spojenou se vzrůstajícím protekcionismem, který prosazuje nový prezident USA Donald Trump.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Logo Hyundai Motor Co., showroom v Soulu, říjen 2016

Článek

Hyundai bude i nadále monitorovat politiku Trumpovy vlády, od níž se očekává, že bude vyvíjet tlak na země, které mají obchodní přebytek s USA, uvedl na tiskové konferenci viceprezident automobilky Ku Zajong.

Ku Zajong zároveň zopakoval, že Hyundai společně se svojí dcerou Kia Motors v příštích pěti letech investuje v USA přes tři miliardy dolarů (76 miliard korun). Prezident automobilky Čung Džin-heng již dříve řekl, že společnost uvažuje o výstavbě nové továrny v USA. [celá zpráva]

„Očekáváme zvýšený růst americké ekonomiky a rostoucí poptávku po různých modelech, až zvolený prezident Trump realizuje slib na vytvoření miliónu pracovních míst v příštích pěti letech,“ uvedl Čung.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám