Hlavní obsah

Výbuch trezoru odklonil letadla na ruzyňském letišti

Novinky, pit
Praha

V souvislosti s výbuchem v objektu budoucí palestinské ambasády v pražském Suchdole musel být ve středu na zhruba půlhodinu odkloněn letový provoz na ruzyňském letišti. Důvodem byly manévry policejního vrtulníku v oblasti ambasády, řekl Novinkám mluvčí Řízení letového provozu Richard Klíma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohled z dispečinku Řízení letového provozu na pražské Ruzyni

Článek

„K přerušení provozu došlo na 32 minut,“ informoval Klíma. Letadla tak během tohoto časového období byla odkláněna na záložní dráhu číslo 30. „Na letový provoz to nemělo prakticky žádný vliv,“ upřesnil Klíma.

Policie výbuch vyšetřuje. Podle policejního prezidenta Martina Červíčka nešlo o teroristický čin. Policie pracuje s verzí, že explozi trezoru způsobila neodborná manipulace s bezpečnostní schránkou. Mohl údajně vybuchnout zabezpečovací systém, který měl být součástí trezoru.

Výbušný systém byl součástí trezoru, tvrdil mluvčí ambasádyVideo: Jiří Forman, Novinky

Policejní experti by se měli okolnostmi tragického výbuchu, po němž palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál podlehl těžkým zraněním v nemocnici, začít zabývat během čtvrtka. Odhalit by tak měli, o jakou výbušninu šlo a jakého původu byla.

Případ už začali také řešit detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám